U.S. Open – nejmladším vítězem v historii je Jordan Spieth

4. kolo
Zvítězil jednadvacetiletý Američan Jordan Spieth a je nejmladším vítězem v historii U.S. Open.
Závěr U.S. Open byl divoký. Rozhodly poslední údery na 18. greenu, kde Dustin Johnson doslova daroval Spiethovi vítězství trojputtem ze čtyř metrů.
Spieth má po triumfu na Master a U.S. Open možnost získání Grand Slamu, vítězství ve čtyřech majorech sezóny.
“Půjdu do St Andrew pro Claret Jug,” řekl Spieth. “Ví, že to mohu dokázat, budu-li dobře připraven.”

Na druhém místě (-4)  skončili Jihoafričan Louis Oosthuizen a  Dustin Johnson.

Severoir Rory McIlroy se závěrečným výkonem 66 úderů vytáhl na konečné 9. místo (E), Američan Phil Mickelson skončil na 64. pozici (+13).  Pod parem hřiště skončilo pouze osm hráčů.

Další pozice: 8. Snedeker (-1), 8. Day (E), 12. Kuchar (+1), 14. Reed (+2), 18. Garcia, Koepka (+3), 50. Westwood (+9), 54. Els, Poulter (+11), 64. Mintgomerie (+13).

Konečné Top 10

3. kolo
V čele turnaje jsou Američané Jordan Spieth, Dustin Johnson, Australa Jason Day a Jihoafričan Branden Grace se skore -4. Patrick Reed se ve třetím kole zhoršil o sedm ran a z vedoucí pozice ustoupil na 9. místo (+1).

Rory McIlroy hrál třetí kolo v paru se dvěma birdie a dvěma bogey, které ho posunuly dopředu o devatenáct míst na 25. pozici (+4). Nedaří se Philu Mickelsonovi, ve třetím kole zahrál devět bogey a pouze tři birdie, celkem 77 ran. S celkovým skore +10 je na 66. místě.

O obtížnosti hřiště svědčí fakt, že pouze osm hráčů z pětasedmdesáti má po třech kolech výsledek pod parem, a to ještě ti nejlepší pouze čtyři údery.

Top 10 třetího kola

2. kolo
Do čela turnaje se postavili Američané Jordan Spieth a Patrick Reed (-5). O ránu zpět jsou na třetím místě Jihoafričan Branden Grace a Američan Dustin Johnson. Lídr prvního kola Henrik Stenson si pohoršil o o devět úderů a jedenáct pozic. Se skore -1 je na 12. místě.
Tiger Woods se ani v druhém kole pronikavě nezlepšil, hrál 76 úderů, šest ran nad par se dvěma birdie a osmi bogey. S celkovým skore +16 zůstal jedenáct ran za hranicí cutu. O ránu neprošel ani obhájce titulu Němec Martin Kaymer.
Nejmladší účastník patnáctiletý Cole Hammer se v druhém kole zhoršil o sedm ran a se skore +21 skončil předposlední.

Další pozice: 12. Stenson (-1), 17. Kuchar, Dufner (E), 21. Snedeker (+1), 28. Els, Rose, Westwood (+2), 35. Mickelson (+3), 44. McIlroy, Furyk, Koepka, Bradley (+4), 60. Montgomerie (+5).

Cutem neprošli: Woods, Kaymer, Fowler, Bubba Watson, Dubuisson, McDowell, Jiménez, Donaldson, Hammer.

Top 10 druhého kola

Leaderboard

1. kolo
Henrik Stenson a Dustin Johnson, oba se skore -5, sdílí vedení po prvním kole U.S. Open na hřišti Chambers Bay. Na třetí příčce přenocuje Patrick Reed (-9).

Tiger Woods zahrál nejhorší kolo v historii své účasti na U.S.Open. Výsledek 80 ran je poskládán z jednoho triple bogey, osmi bogey a jediného birdie. Woods je třetí od konce na 152. pozici (+10). Celému jeho flightu se nedařilo. Rickie Fowler hrál 81 ran, je hned za Woodsem na 155. místě (-11) a Oosthuizen na 135. místě (77).

Nejmladší účastník patnáctiletý amatéér Cole Hammer hrál pět bogey, jedno double bogey a přenocuje na 135. místě (+7).

Další umístění: 7. Spieth (-2), 14. Mickelson, Jiménez, Montgomerie (-1), 26. B.Watson (E), 54. Kaymer, McIlroy (+2), 98. Donaldson (+4), 135. Cole Hammer (+7), 155. Fowler (+11).

Top 10 prvního kola

.