Filip Mrůzek postoupil do Second Stage Q-School European Tour

12004894_175944152738375_3384913189346484981_nEuropean Tour – First Qualifying Stage Section A, Fleesensee, Německo (15. – 18.9.2015)

Pátek – 4. kolo
Ve čtvrtém kole zahrál Filip Mrůzek v paru, 72 úderů, s jedním eagle, jedním birdie, jedním bogey a jedním double bogey. Skončil na na 17. pozici (-3) a postupuje do další kvalifikace ve Španělsku.

“Do Second Stage jsem se dostal životním flopem na osmnácté jamce. Z absolutně tvrdé holiny jsem zahrál flop na metr k jamce a to rozhodlo,” těší se z postupu český profesionál.

“Filip dnes trochu bolestivě, ale zcela zodpovědně v paru 72. Klobouk dolů před vším, co tady šest dní, které jsme zde strávili předváděl. Jsme tam, postupujeme s Filipem na druhou stage v listopadu do Španělska. Díky všem za podporu” napsal na svůj Facebook Mrůzkův  manažer Michal Krejčí.

Nyní bude Mrůzek čekat informaci od pořadatele, na kterém hřišti ve Španělsku bude hrát druhou část kvalifikace.

Další čeští hráči Jan Cafourek, Tomáš Holoubek, Ondřej Lieser, Stanislav Matuš, amatér Vítek Novák, Martin Příhoda a Tadeáš Sedláček  budou stejně jako Mrůzek bojovat o postup do druhé kvalifikace příští týden 22. – 25.9. v sekci B, v rakouském Ebreichsdorfu.

Leaderboard

Odkazy: … GC FleesenseeHřiště na satelitní mapě …  Stránky Q-SchoolFacebook Filipa MrůzkaFirst Stage Fleesensee 2014

.

Čtvrtek – 3 kolo
Ve třetím kole v silném větru a dešti zahrál Mrůzek 71 úderů, jeden úder pod par. Výsledek je složen ze čtyř birdie a tří bogey. S celkovým skore -3 je Mrůzek na 19. místě a postoupil do čtvrtého kola, do kterého vyrazí v pátek dopoledne v 9:23.
Vedoucím hráčem je s velikým náskokem Švéd Marcus Larsson (-17).
Z Fleesensee postoupí do druhé kvalifikace třiadvacet hráčů a dělená místa.

Středa – 2. kolo
V druhé kole Mrůzek obrátil list a zahrál skvělý výsledek 68 úderů (-4), složený  z pěti birdie a jednoho bogey.  Po druhém kole se posunul dopředu na 22. místo pořadí.
V čele jsou tři Švédové se skore -9 Larsson, Pettersson a Isaksson.

Do třetího kola startuje Mrůzek ve čtvrtek ve 12:10.

Úterý – 1. kolo
Filip Mrůzek nasbíral v prvním kole jedno double bogey, dvě bogey  a dvě biride. Celkem 74 úderů ho řadí na 41. místo (+2).
Pro srovnání: loni zde ve Fleesensee Mrůzek zvítězil se skore 70,72,64,69 (-13).
Po prvním kole vedou Švéd Richard Pettersson a Němec Sebastian Heisele (-5).

Úvod
V úterý, 15. září v 8:22 vyrazí český profesionál Filip Mrůzek do prvního kola First Stage – předkvalifikace na European Tour. Loni zde ve Fleesensee vyhrál, ale v Second Stage, druhém kole kvalifikace ve španělském Alicante neuspěl, stejně jako další tři čeští hráči Lieser, Matuš a Suk.

Mrůzek je první z deseti českých hráčů, kteří se pokusí letošní kvalifikací projít. Ve Fleesense je jediným Čechem. Ostatní budou hrát v jiných termínech na jiných  místech, kde se First Stage pořádá, v Rakousku, Portugalsku a Itálii. Většina bude hrát o týden později v bližším rakouském Ebreichsdorfu.

Kvalifikační turnaj se hraje na čtyři kola. Po třetím kole provede pořadatel cut. Český hráč už je v dějišti kvalifikace a trénuje.

České hráče, kteří postoupí do druhé kvalifikace čeká příjemné překvapení. I v letošním roce nejvýznamnější česká cestovka Fischer rozhodla zopakovat svou tradiční nabídku. Každý český hráč, amatér i profesionál, který projde úspěšně prvním kolem Kvalifikační školy European Tour 2015 může počítat s úhradou dopravních a ubytovacích nákladů v kole druhém a finálním.

Leaderboard

Odkazy: … GC FleesenseeHřiště na satelitní mapě …  Stránky Q-SchoolFacebook Filipa MrůzkaFirst Stage Fleesensee 2014

.