Třináct Češek a Czech Tourism na Dýšině

Jména hráček, které obdržely volné karty do soutěže, a nového reklamního partnera – agenturu CzechTourism – představil turnaj Tipsport Golf Masters. Soutěž s dotací prize money 250 000 eur se v rámci Ladies European Tour odehraje 7. – 9. srpna 2015 na hřišti Golf Parku Plzeň – Dýšina.

Pátý ročník turnaje LET na českém území si zahrají čtyři české profesionálky a devět amatérek. Jako jediná nepotřebovala pozvání Klára Spilková, již pátým rokem členka LET a na posledním turnaji ve Skotsku čtvrtá v konečném pořadí. Dalšími třemi pozvanými domácími profesionálkami jsou Lucie Hinnerová, Eva Koželuhová a Šideri Váňová.

Z amatérek byly pozvány prostřednictvím karet České golfové federace Sára Kousková, Marie Luňáčková a Hana Ryšková. Promotérské karty pak dostaly Karolína Vlčková, Kateřina Krásová, Kateřina Vlašínová, Kristýna Frýdlová a Klára Kaminská. Poslední volná karta čeká na nejlepší hráčku mezinárodního juniorského mistrovství, které skončí v sobotu 1. srpna.

„Moc se na turnaj těším, mám za sebou úspěšnou druhou sezonu studia a golfu v USA. Loni jsem prošla cutem na Dýšině při LET Access Series a ráda bych to o třídu výš zopakovala,“ řekla Karolína Vlčková, loni šestá na turnaji druhé evropské série, Pilsen Golf Challenge.
Ze zahraničních hráček byly promotérem pozvány Slovenka Lea Klimentová, Brazilka Victoria Lovelady a také Švédka Sandra Carlborg, trojnásobná mistryně světa v disciplíně long driving (délka odpalů) z Las Vegas, odkud drží maximum výkonem 357 metrů.

Nový reklamí partner, agentura CzechTourism, si od spojení s turnajem slibuje mimo jiné i vylepšené povědomí o Česku jako golfové destinaci. „Někdejší kampaň Czech Republic – The Golf Republic nyní dojde svého nového naplnění,“ řekla Martina Fišerová, tisková mluvčí CzechTourism. Podle odhadů přijíždí do Česka ročně asi 25 000 turistů s cílem zahrát si golf. Vzhledem ke své bonitě je tato skupina pro trh mimořádně zajímavá, což reflektuje právě spojení CzechTourismu s letošním turnajem.

„Tipsport Golf Masters má letos velmi kvalitní startovní pole,“ uvedl promotér Robert Klotz. „Získali jsme pro účast všechny čtyři minulé vítězky našeho turnaje, celkem 25 hráček s turnajovým titulem z okruhu a také čtyři z nejlepších pěti hráček letošního pořadí finančního žebříčku a šest z deseti, včetně vítězky posledního turnaje ve Skotsku, Australanky Rebeccy Artis,“ dodal Ondřej Nerud, který měl na starost kontakt s hráčkami. Ocenil také návrat loňské nejlepší nové hráčky na okruhu, kterou byla Amy Boulden z Walesu, jež před rokem skončila na Dýšině třetí.

Hojná česká účast je odrazem stále kvalitnější úrovně zdejší hry. „V první tisícovce světového žebříčku amatérek máme šestnáct hráček, a to je něco, co před pěti lety, kdy turnaj začínal, vůbec nebylo,“ poznamenal Luboš Klikar, sportovní ředitel České golfové federace.
Další informace o turnaji najdete na www.pgmcz.eu

.