Vlčková skvěle na Symetra Tour Forsyth Classic

Symetra Tour – The Forsyth Classic, Decatur, Illinois, USA (14. – 17.6.2018, -6 hod)

Neděle – 3. kolo
Vlčková se v posledním kole zhoršila, hrála čtyři bogey a jediné birdie, 75 ran. S celkovým skore -5 skončila na 36. místě.
Po Forsyth Classic je Vlčková na 27. místě žebříčku Volvik race for the card.

Zvítězila Němka Isi Gabsa v rozehrávce s Američankou Jillian Hollis (obě -13). Třetí místo dělí čtveřice hráček McPherson, Kwak, Srisawang a Leoona Maguire (všechny -10).

Další umístění: 7. Meadow (-9), 7. Rozsa (-9), 17. Ardina, P.Sanz Barrio (-7), 29. Haglund (-6), 36. Thomas, MacLaren, Strom (-5), 46. Szokol (-4), 59. Piccio (-1).

Konečné pořadí

.

..

Vlckova129
Karolína Vlčková

Sobota – 2. kolo
Vlčková zahájila ve velikém stylu, když první kolo hrála sedm čistých birdie, 65 ran, sedm pod par a přenocovala na prvním místě leaderboardu.
V druhém kole hrála čtyři birdie a tři bogey, 71 ran, jednu pod par. S celkovým skore -8 je na 5. místě, které dělí s dalšími čtyřmi hráčkami.

Vede Thajka Nontaya Srisawang (-12) před Němkou Isi Gabsa (-11) a dvojicí Jenny Haglund-Jilian Hollis (-9).

Další pozice: 5. Rosza, P.Sanz Barrio (-8), 10. Leona Maguire (-7), 17. Meadow (-6), 25. Piccio (-5), 39. Ardina, MacLaren, Szokol, Strom (-4), 54. M.Sanz Barrio, Thomas, He (-3).
Cutem neprošly: Itturios, Chung, Anannarukarn, Schechter, Silvers, Riddestrom, Lisa Maguire.

Rozhovor s Vlčkovou – 1. kolo

Leaderboard

.

Karolína Vlčková
Karolína Vlčková

Úvod
Česká profesionálka Karolína Vlčková, působící v USA, bude hrát osmý turnaj sezóny Symetra Tour. Ve všech předchozích byla úspěšná, vždy prošla cutem. Nejlépe se umístila na Symetra Classic na 5. místě. Přesto, že je “rookie” neboli nováček, dosahuje běžného umístění mezi čtvrtou a šestou desítkou.

The Forsyth Classic je nejstarším turnajem Symetra Tour. Hraje se 35. ročník. Koná se v Decaturu, hodinku cesty autem východně od hlavního města Springfieldu.

Dějištěm je hřiště Hickory Point GC s parem 72. Hrají se tři kola, po druhém kole přijde cut pro 60 hráček a dělená místa.

Na startu bude většina hráček ze špičky žebříčku, např. Haglund, Szokol, Ardina. Meadow Anannarukarn a další.  Po dlouhé době vidíme i kdysi nejlepší světovou amatérku Leonu Maguire a její dvojče, sestru Lisu z Irska, soupeřky Vlčkové z dorosteneckých let.

Dotace turnaje je 130.000  dolarů, loni zvítězila Thajka Chorphaka Jaengkit (-12).

Leaderboard

Odkazy:   Hickory Point GC      Hřiště na satelitní mapě    Stránky turnaje      FB Vlčkové   Instagram Vlčkové

.