Spilková na Ladies Open ve Francii neprošla cutem

29527995444_90c01caaa4_k
Klára Spilková

Ladies European Tour – Lacoste Ladies Open de France, Saint Jean de Luz, Francie (6. – 9.10.2016)

Pátek – 2. kolo
Spilková neprošla cutem.  V první devítce zahrála dvě birdie, dvě bogey a dvě double bogey, čtyři nad par.  V druhé devítce dvě birdie, čtyři bogey a jedno double bogey, opět čtyři nad par. Celkem 78 úderů (+8). S celkový skore +14 neprošla cutem na Lacoste Ladies Open de France skončila.

Vedoucí hráčkou s plným počtem jamek je Američanka Beth Allen (-9). Vede o ránu před anglicko italskou dvojicí Parker, Luna s výsledkem -8.

Leaderboard

Čtvrtek – 1. kolo
Spilková vkročila do Open de France špatnou nohou. Dvě birdie, šest bogey a jedno double bogey daly dohromady s pary celkem 76 úderů, šest ran nad par. Výsledek jí umístil na 70. pozici, dvě příčky od konce výsledkové listiny.
Vede Angličanka Florentyna Parker (-7) před Beth Allen (-6) a Dianou Luna (-5).

Další pozice:  4. Schaeffer (-3), 7. Herbin, Larsen (-2), 12. Ashok, Pedersen, Boineau (-1), 16. Nocera, Clyburn, Lindner (E), 27. Davies, Boulden, Reid (+1), 41. Skarpnord, Jorgensen (+2), 67. Booth (+5).

foto © LET – Tristan Jones
spilkovaklara201539
Klára Spilková

Úvod
Francouzského mistrovství se Klára Spilková účastní od začátku své profesionální kariéry. Na start Lacoste France Open se letos postaví pošesté. Loni zde zahrála krásný výsledek. Se skore 70,70,69,66, -5 skončila na 7. místě a získala prémii 6.100 Eur.

V loňském ročníku Kláře kedila slovenská mistryně Zuzana Kamasová.  „Turnaj ve Francii se mi velice povedl. Počasí nám přálo celé čtyři dny a i přesto, že hřiště bylo poměrně podmáčené, kvalita greenů byla velmi dobrá, ” zhodnotila loni svoji účast na mistrovství Francie Klára Spilková.

Na startu bude ve čtvrtek celá evropská špička. V přihlašovací listině nechybí první evropská hráčka žebříčku Allen, čtvrtá Boineau, dále Davis, Reid, Nocera,Masson, Keating,  dánské trio Madsen, Pedersen, Larsen, Parker a další přední hráčky LET.

Hraje se opět na malebném hřišti Golf de Chantaco, ve francouzském Saint Jean de Luz, které leží na pobřeží Biskajského zálivu, dvacet kilometrů od slavného letoviska Biarritz. Hřiště má civilní par 70 a délku 5.489 metrů.

Turnaj má dotaci 250.000 eur. Obhajuje domácí hráčka Céline Herbin. Loni vstupovala Spilková do turnaje z 25. místa žebříčku, letos ze 72. pozice.

Video – přelet přes Golf de Chantaco:

Odkazy:Golf de ChantacoHřiště na satelitní mapě … Stránky turnaje … Loňské zpravodajství Stránky Kláry SpilkovéFacebook Kláry Spilkové

.