Spilková na LET Masters v Německu skončila na 58. místě

Klára Spilková
Klára Spilková

Ladies European Tour – ISPS Handa Ladies European Masters, Dusseldorf, Německo (8. – 11.9.2016)

Neděle – poslední kolo
Po katastrofálním třetím kole se Spilková vrátila do normálu a vystřihla čtvrté kolo jednu ránu pod par, neboli 71 úderů. Počáteční double bogey na první jamce sice vyhrožovalo pokračováním průšvihu, ale Spilková ho zažehnala berdíky na  čtyřce a na sedmičce. Na osmičce přišlo bogey, ale naštěstí bylo poslední. Druhou devítku už česká profesionálka hrála bezchybně se dvěma birdie. S celkovým skore +12  se tak odlepila od nelichotivého posledního místa a skončila na 58. pozici (+12).
Za umístění obdržela česká hráčka prémii 1.750 eur a posunula se o dvě místa dopředu, na 74. místo žebříčku před Lauru Davies.

“Sedmdesát jedna úderů je dobrých na dnešní poslední kolo,” píše Spilková na Facebooku. “Jsem ráda, že to takhle dopadlo”.

„Turnaj v Německu jsem hrála po dvoutýdenní pauze. Velice jsem se už zpět na tour těšila, protože obzvlášť turnaje v Německu byly vždy super. Nejen kvalitou, ale i atmosférou. Hřiště bylo velmi kopcovité a fyzicky náročnější. Přesto se dalo na spoustě jamek skórovat a zahrát dobrý výsledek. V roli caddyho byl se mnou Angličan Tom Foster,“ sděluje Spilková na své webové stránce.

„Po pátečním cutu jsem byla na víkend natěšená, ale bohužel v sobotu přišla studená sprcha. Na jamce č. 11 jsem po drivu ztratila míč a provizi zahrála do stromu. Dnes jsem se vzbudila a od rána myslela pozitivně. Těšila jsem se, že si zahraji dobrý golf. S dnešním výsledkem jsem spokojená a už se těším na turnaj do Španělska,“ vysvětluje Spilková sobotního sněhuláka na  www.klaraspilkova.eu

Mohutným finišem s výsledkem 63 úderů zvítězila Korejka In-Kyung Kim (-17). Druhé místo obsadila Španělka Mozo Belen (-12). O třetí místo (-11)  se dělí Švédka Camilla Lenhart a Němka Sandra Gal.

Další umístění: 5. Pace (-10), 6. Allen (-9), 8. Skarpnord (-8), 12. Davies, Reid (-5), 20. Nocera, Burnett (-2), 25. Jorgensen, Larsen (E), 31. Masson (+2), 43. Madsen (+6), 55. Boulden (+10).

Další turnajem v programu české hráčky je Open de Espaňa Femenino 22. – 25. září.

Leaderboard

.

Spilkova1
Klára Spilková

Sobota -3. kolo
Co se to s Klárou Spilkovou děje? Už dlouho neměla tak nepovedené kolo. Ve třetím kole donesla výsledek začínající osmičkou, konkrétně 83. ran, jedenáct nad par. Skore poskládala z jednoho sněhuláka, neboli osmi ran na čtyřparu, dvou double bogey, šesti bogey a tří berdíků. Dvě jamky před koncem byla třináct ran nad parem. Důsledkem je sešup výsledkovou listinou o čtyři desítky míst pořadí. Aktuálně je na posledním, 64. místě pořadí (+13). Letos zahrála Spilková výsledek začínající osmičkou už popáté, zatímco v loňské a předloňské sezóně jenom jednou.

Vedou Jihoafričanka Lee-Anne Pace a Španělka Belen Mozo se skore -9. O třetí místo se dělí trojice hráček se skore -8 Sandra Gal, Katie Burnett a In-Kyung Kim.

Další pozice: 9. Allen (-5), 10. Skarpnord (-4), 16. Reid (-2),  18. Davies, Parker (-1), 23. Larse, Masson (E), 28. Nocera (+1), 35. Madsen (+2), 63. Boulden (+11).

spilkovahubbeltj02Pátek – 2. kolo
V druhém kole se Klára Spilková podstatně zlepšila. Hrála o osm ran lépe než v kole prvním. Sedm birdie a čtyři bogey znamenají 69 ran, tři pod parem. S celkový skore +2  poskočila o mnoho desítek míst na 36. místo, které sdílí s Melissou Reid a Gwladys Nocerou. S rezervou prošlaa cutem, který se mezitím vyšplhal na +4.
Po dvou kolech vede Američanka Katie Burnett se skore -8 před Korejkou Im-Kyung Kim (-7) a Španělkou Mozo Belen (-6).

Další pozice: 4. Pace (-5), 7. Skarpnord (-3), 11. Parker, Gal (-2), 15. Masson, Allen (-1), 26. Larsen (+1), 36. Reid, Nocera (+2), 46. Madsen (+3), 53. Boulden, Davies (+4).
Cutem neprošly: Keating, Lindner, Verchenova, Simon, Burke, Booth, Daffinrud, Pedersen, Clyburn, Schaeffer.

Do třetího kola vyrazí Spilková v sobotu v 9:53 s Francouzkou Justine Dreher a Skotkou Kylie Walker.

.

Čtspilkovahubbelrath1kvrtek – 1. kolo
Start se Spilkové nepovedl. Začala slibně berdíkem na třetí jamce, pak ale přišlo bogey na pětce a double bogey na devítce. V druhé devítce doplnila čtyři bogey a jedno birdie.  Celkem dvě birdie, pět bogey a jedno double bogey, celkem 77 ran, pět nad par. S tímto výsledkem načíná Spilková druhou stovku pořadí.  Nyní je dvě rány za hranicí aktuálního cute, který je na hodnotě +3.

V čele je zkušená Jihoafričanka Lee Anne Pace (-7). Hrála devět birdie a dvě bogey.  O ránu zpět přenocuje na druhém místě Američanka Katie Burnet (-6). O další ránu za Pace je na třetí pozici Korejka In-Kyung Kim (-5).

Další pozice: 7. Skarpnord (-3), 10. Allen, Parker, Hedwall, Masson,  (-2), 17. Reid, Nocera (-1), 36. Keating (+1), 52. Davies, Gal (+2), 63. Madsen, Boulden (+3), 80. Larsen, Pedersen (+4), 112. Booth, Verchenova (+6), 114. Brewerton (+16).

Leaderboard

.

SpilkovaKlara201529Úvod
Klára Spilková účastní prvního turnaje po olympiádě v Riu. Popáté za sebou bude hrát Ladies European Masters. Poprvé se účastnila v roce 2012, kdy měl turnaj název Ladies British Masters. Tehdy neprošla cutem. Ovšem hned v dalším ročníku 2013 vše napravila. Dosáhla svého do té doby nejlepšího umístění a nejvyššího výdělku v kariéře. Po dvou kolech dokonce spolu s Masson a Simon v turnaji vedla, aby nakonec skončila na fantastickém 6. místě a získala prémii 13.000 Eur.
V roce 2014 skončila na 33. místě a v loni na 57. pozici.

Letos to bude mít podstatně blíž. Masters se z anglického Denhamu, kde mělo premiéru před pěti lety, přestěhovalo do německého Hubbelrathu u Dusseldorfu.  Po dálnici tam Spilková se svým Volvem bude za sedm hodin jízdy.

Turnaj je skvěle obsazen. Na startu nebudou chybět Reid, Brewerton, Davies, dánská trojice Madsen, Pedersen, Larsen, Nocera, Parker, Booth, Gal, Masson, Hedwall, Boulden, Skarpnord, Clyburn, Verchenová a další přední evropské hráčky.

Hřiště GC Hubbelrath má civilní par 72 a délku 5.269 metrů z dámských odpališť.

První dvě kola půjde Spilková ve společnosti Norky Marianne Skarpnord a Skotky Carly Booth. Ve čtvrtek vyrazí z jedničky ve 12:45, v pátek z desítky v 07:45.

Spilková vstoupí do turnaje ze 76. místa Order of Merit. Setká se tam i s českým funkcionářem Ladies European Tour  Michaelem Jonem. Jako kedíka má sebou Toma Fostera.

Dotace turnaje je 500.000 Eur. Loni zvítězila Američanka Beth Allen (-12).

Odkazy: … GC HubbelrathHřiště na satelitní mapěStránky turnaje … Stránky Kláry SpilkovéFB Kláry Spilkové 

 

.