WGM Beroun Czech Open 2016 – zvítězil Ondřej Lieser

IMG_1321[1088342]World Golf Marketing  – WGM Beroun Czech Open 2016, Beroun
(1. – 4.9.2016)

Neděle – 4. kolo
Překvapivým vítězem třetího ročníku WGM Beroun Open se stal Ondřej Lieser. Profesionál, který se sám definoval na odpočinku, si došel pro nejšťavnatější prémii letošní Czech PGA Tour, celých 200.000 Kč. V poslední době hrál málo nebo vůbec a nikdo s ním nepočítal. No, počkal si.
Do čela Beroun Open se prokousal ze 16. místa po prvním kole, osmého po druhém a do finálového kola vstoupil ze třetí pozice, jeden úder za vedoucími Matušem a Angličanem Grovesem. Po osmnácti jamkách měl s Angličanem Grovesem stejné skore -6 a rozhodovala rozehrávka. V té byl Lieser úspěšnější, stačilo mu bogey na druhé jamce, když Groves zahrál double bogey.

Stanislav Matuš z bojů o vítězství odpadl. Po skvělém výsledku třetího kola se zhoršil o jedenáct ran, donesl výsledek 76. Podobně skončil další žhavý kandidát na vítězství Jan Cafourek. S výsledkem finálového kola 75 se na vítězství pomýšlet nedá. Nejhlubší propad ovšem zažil lídr druhého kola Ital Federico Elli. Stoupající výsledky 68,71,73 a 77 ho z předních pozic odkázaly až na konečné 12. místo (+1).
Obhájce Filip Mrůzek skončil na čtvrtém místě (-3).

Po Lieserovi, který si nyní v žebříčku Order of Merit PGAC vyskočí na 3. místo, je dalším překvapením WGM Beroun Open Tomáš Holoubek. Od začátku se pohyboval v první pětce. Skončil nakonec třetí před Mrůzkem, o ránu za oběma hráči, kteří museli o vítězství bojovat v Play-off. Stále lépe hraje v poslední době také mladý profesionál Vojtěch Dostál. Se skore -2 dělí skvělou 5. pozici s Phillipsem, Cafourkem a Matušem.

Hřiště Beroun Golf Resortu hráče tvrdě prověřilo. Pod par se dostalo pouze osm hráčů. Na opačném konci výsledkové listiny se skore nad par blíží až k třicítce.

Další umístění: 5. Phillips (-2), 9. Tintěra, Ajster, Witman (E), 13. Suchan , Jedrejczyk (+2), 18. Zvarík, Novák (am), Palanszki (+4), 23. Velenský (+7), 25. Kořínek (+8), 26. Nič (+9), 27. Švajlen (+10), 36. Siakala (+15), 47. Šebrle (+20), 49. Ťupa (+21), 56. Vantuch (+26).

Konečné Top 20:

VyslWGM16_4k

Leaderboard

.

Sobota – 3. kolo
MatusSt_29022016_01Do čela se ve třetím kole dostali opět dva hráči. Po skvělém výsledku 65 ran (-7) se o první místo dělí Stanislav Matuš a vyrovnaně hrající Luke Groves, který zahrál potřetí 70 ran. S celkovým výsledkem -6 ran drží tato dvojice náskok jednoho úderu na další v pořadí Ondřeje Liesera a Jana Cafourka. Vedoucí hráči po druhém kole klesli na dělené páté a dělené sedmé místo. Federico Elli zahrál dnes 73 ran (+1) a obhájce loňského triumfu Filip Mrůzek přinesl 74 ran (+2).

Další pozice: 10. Dostál, Palanszki, Phillips (-1), 14. Ajster, Nič, Novák (E), 18. Suchan, Tintěra (+2), 23. Zvarík, Švajlen (+5), 32. Příhoda, Šebrle (+7), 36. Kořínek, Siakala (+9).

Top 10 třetího kola:

VyslWGM16_3k

Leaderboard

.

MruzekElliPátek -2. kolo
Vedoucí hráč prvního kola Rakušan Sebastian Witmann se v druhém kole zhoršil sedm úderů a odsunul se na 6. místo (-3).  Do čela se dostali nejlepší český profesionál, obhájce loňského vítězství Filip Mrůzek a Ital Federico Elli (oba -5). Mrůzek zapsal sedm birdie a pět bogey, Elli pět birdie dvě bogey a jedno double bogey.
V těsném závěsu se o jednu ránu zpět drží Jan Cafourek, Angličan Luke Groves a Tomáš Holoubek, všichni -1. O osm míst dopředu se na 8. pozici posunul Ondřej Lieser (-2). Nasázel osm berdíků, tři bogey a nebýt double bogey na čtyřce, mohl přenocovat v první pětce.

Amatér Vítek Novák se drží na 11. pozici (E), Druhý hráč žebříčku PGAC Stanislav Matuš měl smolný den. Dobře vypadající kolo mu pokazil sněhulák, neboli osm ran na 12. jamce. Na zbývajících jamkách ještě srazil skore dvěma birdie a dělí 17. pozici s celkovým skore +1.

Další pozice:  6. Jendrzejczyk (-3), 8. Phillips (-2), 11. Palanszki, Velenský, Dostál (E),  21. Tintěra, Nič (+3), 27. Ajster, Suchan (+4), 30. Švajlen, Siakala, M. Příhoda (+5),  37. Juhaniak, Ťupa (+6), 40. Šebrle (+7), 47. Kořínek, Vantuch (+8), 57. Hahn (+11).
Cutem neprošli: Lizánek, Bradley, Polišenský, Babický, Petkovics.

Top 10 druhého kola:

VyslWGM16_2k

Leaderboard

.

kader_wittmann_2-1024x707
Sebastian Wittmann

Čtvrtek – 1. kolo
Rakušan Sebastian Wittmann pokořil berounské hřiště šedesáti sedmi údery. Sedm birdie a dvě bogey dává skore -5 a první pozici. Na druhém místě je Ital Federico Elli (-4). O třetí pozici (-3) se dělí čeští profesionálové Filip Mrůzek a Tomáš Holoubek. Mrůzek hrál sedm birdie a čtyři bogey.
V první desítce se umístili Češi Vladimír Velenský, Vojtěch Dostál, Petr Nič a Michal Kratochvíl, všichni se skore -2. Z cizinců přenocuje v Top 10 ještě Angličan Reece Phillips, Polák Mateusz Jedrzejczyk a Angličan Luke Groves.

Jan Cafourek dělí 12. pozici (-1) s amatérem Vítkem Novákem. Stanislav Matuš přenocuje na 16. místě se skore Even par.

Další pozice: 16. Sedláček, Lieser (E), 27. Tintěra, Suchan, Vantuch, Hahn, J. Juhaniak (+2),  38. Palanszki, Lizánek, Šebrle (+3),  46. M. Příhoda (+4), 50. Kořínek (+5), 56. Siakala (+6), 68. Ajster (+8).

Cut je zatím na hodnotě +6.

Top 10 prvního kola:

VyslWGM16_1k

.

BerounKlubovna2Úvod
Třetí ročník turnaje WG Beroun Czech Open se uskuteční na hřišti v Berouně. Účastní se kompletní česká profesionální špička včetně dvou vítězů: Marina Příhody jako vítěze prvního ročníku a obhájce loňského vítězství Filipa Mrůzka. Ve startovním poli uvidíme Jan Cafourka, Aleše Kořínka, Ondru Liesera, Marka Nového, Daniela Suchana, Lukáše Tintěru, Marka Siakalu i Stanislava Matuše.

Turnaj je početně nabitý, na přihlašovací listině je 130 hráčů. Hrají se čtyři kola, s dopoledními a odpoledním flighty z jedničky a desítky odpaliště. Po druhém kole provede pořadatel cut a do dalších kol pustí už jenom prvních 60 hráčů výsledkové listny.

Ze zahraniční přijeli dobře známí Sebastijan Ajster, Federico Elli, Roland Hahn, Benjamin Palanszki, Pablo Hojas, Mike Newell, Peter Švajlen nebo Reece Philips.

Turnaj je přístupný i amatérům. Na start se  postaví Vítek Novák, Jan Černohorský a další.

Už tradiční zajímavostí turnaje WGM jsou ceny za Hole in One na tříparech. Na čtyřce je to golfová bugina od Ittecu, na šestce nákladní Tatra za tři miliony korun a na některém z dalších tříparů zlatá cihla za milion.

Turnaj je zařazen do série Czech PGA Tour a má nejvyšší dotaci 600 000 korun. Na vítěze čeká prémie 200 000 korun.

Leaderboard

Odkazy: …. Beroun Golf ResortHřiště na satelitní mapě Stránky turnaje … Facebook

 

.