Filip Mrůzek na Bridgestone Challenge v Anglii – 4. kolo 69 a 40. místo

Mruzek2OMEuropean Challenge Tour – Bridgestone Challenge, Enstone, Anglie (25. – 28.8.2016, časový posun -1 hodina)

Neděle – poslední kolo
Filip Mrůzek zakončil své skvělé vystoupení na Bridgestone Challenge výkonem 69 ran (-3). S celkovým skore 72,68,72,69, -7 obsadil konečné 40. místo a nechal za sebou dalších pětadvacet hráčů.
Za umístění získal prémii 1.134 Eur. Druhému v aktuálním žebříčku Order of Merit české PGA Stanislavu Matušovi se vzdaluje o další desítky tisíc bodů. V žebříčku Challenge Tour Road to Oman si polepšil o 22 míst, nyní je na 167. pozici, dvanáct míst za Honzou Cafourkem.

Akvizice Mrůzka je pro Dědkův Relmost Progolf Team živá voda. Hrací karty od Relmostu využívá Mrůzek s vynikající účinností. Dva cuty na Challenge pod par, jeden na European Tour v paru  a dobrá umístění posouvají Mrůzka výrazně kupředu.

Zvítězil fenomenální Belgičan Thomas Detry rekordním výsledkem -29, po kolech 60,67,69 a 63. Od druhého Jihoafričana Thristona Lawrence (-17)  ho dělí celý tucet úderů. Třetí místo obsadil Dán Martin Ovesen se skore -16.

Leaderboard

.

Sobota – 3. kolo
Třetí kolo začal český hráč bogey na první jamce, které na páté napravil berdíkem. Na osmé jamce par 4 zahrál eagle a devítku došel dvě pod. Druhou devítku však začal double bogey na desítce, na třináctce přidal bogey. Po patnáct jamkách byl jednu ránu nad parem, když přišlo přerušení pro bouřku. V dohrávce přidal jedno birdie na poslední jamce a došel v paru. Kolo se bude dohrávat zítra. Mrůzek přenocuje na 54. pozici (-4).

V čele je stále Belgičan Detry se skore -20.

.

Pátek – 2. kolo
Filip Mrůzek se ukázal v nejlepším světle. V druhém kole Bridgestone Challenge zahrál 68 ran, čtyři pod parem a vylétl ve výsledkové listině o téměř sedmdesát míst dopředu. Zařadil se do šedesátky nejlepších, kteří postoupí do dalších kol.  Mrůzek má součet dvou kol -4 a 48. místo.

Lídrem je včerejší rekordman Thomas Detry (první kolo 60 ran -12) s impozantním skore pod dvou kolech -17.

.

Čtvrtek – 1. kolo
Velmi zajímavou skorkartu předložil Filip Mrůzek. Od první do patnácté jamky hrál samé pary. Až  na 16. jamce zahrál první a poslední birdie, na sedmnácté první a poslední bogey. Kolo zakončil šestnáctým parem na osmnácté jamce. Aktuálně je na začátku druhé stovky pořadí.
V čele je třiadvacetiletý Belgičan Thomas Detry s rekordním  skore 60 ran, dvanáct pod parem. Ve skorkartě má zapsáno čistých dvanáct birdie.

.

Úvod
Po svém úspěšném vystoupení na Czech Masters na Albatrossu se nejlepší český hráč Filip Mrůzek přesunul do anglického Enstone v Oxfordshiru na turnaj Bridgestone Challenge.
Čtyřkolový turnaj s dotací 180.000 Eur se odehraje od čtvrtka 25. srpna na hřišti Heytrop Park Resortu  s parem 72 a délkou 6.499 metrů.

Mrůzek vstoupí do turnaje ze 189. místa žebříčku Road to Oman.

Leaderboard

.

Odkazy:Heytrop Park resortHřiště na satelitní mapěStránky turnajeFacebook Filipa Mrůzka

titulní foto ČGF – Annie Krčmářová

.