Stanislav Matuš v rakouském Haugschlagu zvítězil, Mrůzek v Top 10

SiegerMatus-692f8b9fPGA of Germany – Pro Golf Tour, Haugschlag NÖ Open 2016, Rakousko (18. -20.5.2016)

Pátek – 3. kolo
Obrovským úspěchem hráčů Prague Golf Teamu skončil turnaj Pro Golf Tour v Rakouském Haugschlagu. Stanislav Matuš zvítězil a Filip Mrůzek obsadil 7. místo.

Matuš hrál poslední kolo opatrně. Oproti předchozím kolům dnes donesl jenom dvě birdie a jedno bogey, celkem 71 ran (-1).  Do pronásledování vedoucího českého hráče se pustil Rakušan Astl. V první devítce hrál pět birdie a jeden eagle a srovnal s Matušem skore. Druhou devítku však přetáhl, přišlo už jenom jedno birdie, zato čtyři bogey a Aslt se musí spokojit s konečným 6. místem (-13).
K rozehrávce donutil Matuše Skot Chris Robb. Měl skvělo první devítku s jedním eagle a třemi birdie, v druhé ještě dvě birdie přidal a srovnal skore s Matušem na konečných -18. V rozehrávce byl úspěšnější Matuš a připisuje si první vítěství na Pro Golf Tour. Matuš zahrál za tři kola devatenáct birdie a jediné bogey.

Jen o trochu méně než Matuš, ale podobně skvělý výkon podal Filip Mrůzek. V posledním kole zahrál dva eagle, dvě birdie a dvě bogey, 68 ran.  S celkovým skore -12 se vešel do Top 10, na 7. místo.

HaugschlaFinal

Leaderboard

MatusKabat1250
Stanislav Matuš

Čtvrtek – 2. kolo
Stanislav Matuš pokračuje ve spanilé jízdě. V druhém kole opět osm čistých berdíků. 64 ran, osm pod par. Nevídané. Vede s náskokem čtyř úderů před Francouzem Roznerem (-13) a šesti úderů před trojicí Cameron, Robb a Kunzenbacher se skore -11.

Matuš zcela zastiňuje skvělý výkon Filipa Mrůzka který se drží mezi deseti nejlepšími. V druhém kole také exceloval, hrál 65 úderů. Stejně jako Matuš osm birdie, ale naskočilo i jedno bogey.

Rajmont a Ťupa neprošli cutem.

VYslNOOpen16_2

 

MatusSt_29022016_01
Stanislav Matuš

Středa – 1. kolo
Start z kategorie snů se povedl českému profesionálovi Stanislavu Matušovi. V prvním kole Haugschlag NÖ Open zahrál čistých devět birdie, 63 ran, devět pod par a je v čele před Němcem Antonem Kirstenem (-8) a Francouzem Oliverem Roznerem (-7).

Dobře začal i Filip Mrůzek. Pět birdie, dvě bogey a jedno double bogey dalo v součtu s pary 71 ran, jednu pod par. Je na 39. místě (-1).

Dohráno má třetí i Čech Adam Rajmont. Donesl výsledek 75 ran, tři nad par a je na 100. místě (+3), stejně jako Ladislav Ťupa.

MatušSkore

Leaderboard

 

HAugschlagÚvod
Členové Prague Golf Teamu Filip Mrůzek a Stanislav Matuš se účastní turnaje Pro Golf Tour v rakouském Haugschlagu na rakousko-českém pomezí. Pro zranění nehraje Marek Nový. Třetím a čtvrtým Čechem jsou Adam Rajmont a  Ladislav Ťupa.

Loni zde Filip Mrůzek skončil na 19. místě (-5).

Hřiště v Haugschlagu je českým hráčům velmi dobře známé. Většina z nich na něm hrála už jako amatéři mnohá mistrovství České golfové federace a později i profesionálních turnajů. Vzdušnou čarou je jenom pár kilometrů vzdálené od hřiště Mnich v Nové Bystřici. Má par 72 a délku 6.396 metrů z bílých odpališť.

V turnaji co do počtu dominují domácí a němečtí hráči. Na startovce jsou tři nejlepší z nedávného turnaje Pro Golf na Ypsilonce: vítěz Němec Benedict Staben, druhý Němec Juli Kunzenbacher i třetí Francouz Antoine Schwartz, aktuální lídr Order of Merit. Dále hrají Mistr České republiky z roku 1998 Rakušan Clemens Prader, Němec Max Kramer a další silní hráči.

Dotace turnaje je 30.000 Eur. Loni zvítězil Švýcar Benjamin Rush.

V čele žebříčku Order of Merit je Francouz Antoine Schwartz. Filip Mrůzek je na 24. pozici, Stanislav Matuš na 34. pozici a Marek Nový na 54. místě.

Leaderboard

Odkazy:GR HaugschlagHřiště na satelitní mapě  … Stránky turnaje

 

.