Fantazie. Spilková bude hrát major turnaj KPMG Womens PGA Championship !

_DSC9225
Klára Spilková

Olympijská naděje Klára Spilková pozvána na KPMG Women’s PGA Championship 2016

SAMMAMISH, Washington, USA – 13. května 2016

Golfistka Klára Spilková obdržela zvláštní pozvání, tzv. special exemption, na turnaj KPMG Women’s PGA Championship 2016, který se odehraje od 9. do 12. června v Sahalee Country Clubu v USA (Sammamish, stát Washington).

Půjde o historickou událost pro český golf a také o první start Kláry Spilkové na turnaji kategorie major ve Spojených státech. V minulých letech se mladá profesionálka zúčastnila tří turnajů Ricoh Women´s British Open Championship a loni hrála také na Evian Masters ve Francii.

Spilková (21) je českou golfovou jedničkou a nadějí pro start na letošních olympijských hrách v Riu de Janeiru. Ve svých 16 letech se stala nejmladší hráčkou, která kdy získala plné členství na Ladies European Tour. V této sérii skončila loni na celkovém 21. místě.

Česká profesionálka se při druhém z pěti turnajů, patřících do kategorie major, připojí k elitnímu poli hráček, k nimž patří trojnásobná vítězka turnaje Inbee Park z Jižní Koreje, světová jednička Lydia Ko z Nového Zélandu a také americké vítězky majorů jako Lexi Thompson, Stacy Lewis a Michelle Wie.

„Je to pro mě další obrovský krok vpřed a splnění jednoho snu, zahrát si na LPGA a rovnou turnaj kategorie major. Nebude to lehké, i přes mé zkušenosti z Ladies European Tour půjde o úplně jiný turnaj, v novém prostředí, na druhém konci Ameriky, s největší konkurencí. Už teď se ale moc těším a chtěla bych poděkovat KPMG za neocenitelnou pomoc,“ řekla Klára Spilková.

„Dávat příležitost mladým talentům je jedním ze základních pilířů naší firmy. Jsme rádi, že můžeme Kláře zprostředkovat účast na americké PGA. Klára si tak zahraje s nejlepšími hráčkami světa včetně týmové kolegyně ze stáje KPMG Stacy Lewis,“ uvedl Jan Žůrek, řídící partner KPMG Česká republika.
„Průlomovým startem Kláry Spilkové na americkém majoru se dále naplňuje naše partnerství se společností KPMG, uzavřené letos v dubnu. Těší mě, že obě strany mohou takto rychle a úspěšně profitovat z navázané spolupráce,“ dodal manažer Petr Žák.

Česká profesionálka vstoupila do globálního týmu hvězd značky KPMG, k níž patří Phil Mickelson, Stacy Lewis a Paul Dunne. KPMG Women’s PGA Championship je turnaj, na kterém spolupracují PGA of America, KPMG a LPGA Tour v duchu pokračování tradice někdejšího LPGA Championship. Událost propojuje každoroční turnaj s akcí KPMG Women’s Leadership Summit a dalšími charitativními iniciativami.

Sahalee Country Club, na němž se prestižní turnaj odehraje, je privátní hřiště, založené v roce 1967 na předměstí Seattlu. Hrál se zde mj. PGA Championship 1998, na němž zvítězil Vijay Singh z Fidži. Jde také o výroční turnaj, protože americká PGA oslavila letos v dubnu 100. výročí svého založení.

Hned po KPMG Women’s PGA Championship se Klára Spilková vydá na turnaj Tipsport Golf Masters, který se hraje v rámci Ladies European Tour od 17. do 19. června v Golf Parku Plzeň na Dýšině.

Další informace najdete:
KPMG.com, LPGA.com, PGA.org, KlaraSpilkova.eu

O KPMG Česká republika:
KPMG Česká republika je jednou z členských firem celosvětové sítě poradenských společností KPMG. Poskytuje služby v oblasti auditu, daní a poradenství. Svou činnost zahájila v roce 1990, kdy byla v Praze otevřena první kancelář. V současné době má 840 zaměstnanců a kanceláře v Praze, Brně, Českých Budějovicích a Ostravě.

KPMG je celosvětová síť poradenských společností poskytujících služby v oblasti auditu, daní a poradenství. V jejích členských společnostech pracuje více než 155 000 pracovníků ve 155 zemích. Nezávislé členské společnosti sítě KPMG jsou přidružené ke KPMG International Cooperative („KPMG International“), švýcarské organizační jednotce. Každá členská společnost celosvětové sítě KPMG je právně samostatná a oddělená jednotka a tak se označuje.

.