Pro Golf Tour – Ypsilon Cup 2016 by Czech One – zvítězil Němec Benedict Staben, Filip Mrůzek v Top 20

MruzekFilip_25022016_09
Filip Mrůzek

PGA of Germany – Pro Golf Tour, Ypsilon Cup 2016 by Czech One, Liberec (4. – 6.5.2016)

Pátek – finálové kolo
Až v posledním kole vytáhl Filip Mrůzek eso z rukávu. Zahrál parádní výsledek 67 úderů, jeden eagle, čtyři birdie a jediné bogey, pět ran pod par. S celkovým skore Even par skončil na 20. místě a je nejlépe umístěným českým hráčem.

Také Stanislav Matuš má na svém kontě eagle. Přidal k němu čtyři birdie, tři bogey a jedno double bogey, celkem 71 ran, jednu pod par. Konečný součet +3 znamená 31. místo,

Martin Příhoda dnes zahrál tři birdie, dvě bogey a jedno double bogey, 73 ran. S celkovým skore +6 skončil a40. příčce

Ondřej Lieser měl i dnes slabší den. Tři birdie, čtyři bogey a jedno double bogey dává s pary součet 75 úderů a konečné pořadí na 46. pozici.

Staben1250
Benedict Staben

Pětadvacetiletý Němec Benedict Staben (-9) hrál na ProGolf Tour poprvé a hned zvítězil. Ke své hře poznamenal: „První výhra, to si budu pamatovat! Jsem víc než šťastný. Nejdůležitější pro mou hru bylo, že jsem hrál co nejvíc do paru. Dobře mi šla železa, dobře mi to šlo z týčka. Toto hřiště miluji, hodně se podobá mému domovskému resortu v Hamburku, tam to ale takhle teď rozhodně nevypadá! Greeny jsou pravdivé, jestli je pravda, že tu před týdnem ležel sníh, tak klobouk dolů… Dnes jsem sice byl pod tlakem, ale zastávám filozofii, že i v tlaku si musíte hru především užít. A jaké mám dál cíle? Dostat se přes ProGolfTour příští rok na Challenge Tour a do tří let získat kartu na European Tour,“ řekl Radovanu Vrátnému z pořadatleského Czech One.

 „Dnešek byl super, jeden eagle, čtyři birdie,” těší se nejlepší český hráč Filip Mrůzek. “Radost mi kazil akorát zbytečný trojpat na 16. jamce, přihrál jsem si z devíti metrů na dva a málo jsem si pak nahrál. Jinak jsem byl spokojený se všemiosmnácti odpaly, na osmičce jsem měl trochu kliku – šel jsem přes fairway pětky, zatáhl jsem to a skončil v rafu, naštěstí ne ve vodě. Jinak mě trošku trápily wedge, čtyřikrát jsem šel k jamce z 90 metrů a dal jenom jedno birdie, což je špatně. Stav hřiště byl super, hodnotím ho na 100%, “ uzavřel Mrůzek.
I trenér a otec Petr Mrůzek v jedné osobě ucedil: „Jsem spokojen s hrou, ne tolik s výsledkem. Ale na to, jak to vypadalo po první dnu ještě dobrý“.

VyslCzeOneYps_3kb

Leaderboard

.

green05052016_1400Čtvrtek – 2. kolo

(Radovan Vrátný – Czechone) Až druhý den turnaje Ypsilon Cup 2016 by CzechOne se liberecká Ypsilonka předvedla v plné parádě. Většina hráčů zaznamenala zřetelně lepší výsledky než ve včerejší slotě a na špici se výkonem 73 a 66 usadil Němec Benedict Staben (-5). Za ním se srovnala trojice pronásledovatelů Francouz Gressier, Švýcar Galliano a Němec Laier na  -4.

Dnešek byl na Ypsilonce poznamenaný snahou hráčů vmáčknout se do cutu, který zredukuje startovní pole z více než 130 lidí na 49 borců (40 +dělená místa). Nakonec k projití vytouženou metou stačilo v součtu +5. Všichni hráči, kteří prošli cutem, se již budou podílet na finanční odměně.

Výkon dne zaznamenal Švýcar Galliano, který se hřištěm prostřílel za 64, tedy 8 pod par. To se tu nestává každý den a všichni jsou zvědaví, zda zítra dnešní superformu potvrdí.

Včera nejlepší Čech Ondřej Lieser dnes po dohrání pouze ucedil: „Šest trojpatů…“. Spolu s Filipem Mrůzkem a Martinem Příhodou čekali až do večera, zda jim bude jejich výkon vůbec stačit. Nakonec dosáhli přesné hranice cutu +5 a tedy si zahrají i zítřejší, finálový den. O ránu lépe zahrál Standa Matuš. Nikdo další z Čechů cutem neprošel.

Po dnešku je nejlepším Čechem Stanislav Matuš (+4), který svou hru okomentoval: „O včerejšku nemá cenu mluvit. Byla mi zima, měl jsem zkřehlé ruce a tomu odpovídalo i skóre 76. Dnes to bylo už znatelně jednodušší. Kde jsem dnes ztrácel, byly paty. Bylo potřeba koukat, jak je tráva rostlá, směřuje tu vždy jedním směrem. Pokud jsem to nesprávně přečetl, zadělal jsem si na potíže. Zítra si na to musím dát pozor. Jinak jsme s mým trenérem Jirkou Němečkem zapracovali na švihu, ještě si to musím trošku usadit, směřuji svou přípravu hlavně k druhé polovině sezony.“

Turnaj Ypsilon Cup by CzechOne se hraje o finanční dotaci 30.000,- eur a vyvrcholí v pátek.

VyslCzeOneYps_2kb

.

greenStředa – 1. kolo
První kolo provázejí déšť a nízká teplota. Pohled z webkamery na jedničku odpaliště kolem třetí hodiny (obr. vlevo) ukazuje deštníky a zimní výbavu hráčů.  Během dopoledne místní proshop vyprodal celou zásobu deštníků.
Z českých hráčů lze pochválit pouze odchovance Ypsilonky Ondřeje Liesera, kterému na tomto hřišti déšť a slota vyhovuje. Zahrál 73 úderů, dvě birdie a tři bogey, jeden úder nad par. Přenocuje na 14. místě výsledkové listiny.

Mizerné počasí přineslo odpovídající výsledky. Pouze osm hráčů se dostalo pod par. Výsledková listina nese několik desítek výsledků nad 80 úderů. Výsledky českých hráčů naleznete v následující tabulce.

Vedoucím hráčem je Severoir Reeve Whitson se skore 69 (-3). V jeho skokartě najdeme jeden eagle, pět birdie a čtyři bogey.

Cut po druhém kole pro čtyřicet hráčů je aktuálně na hodnotě +4.

Přes nepřízeň počasí bylo hřiště skvěle připravené a rychlost greenů byla změřena na 9,5.

“Jestli před týdnem Ypsilonka ukázala svou drsnou tvář, tak dnes se pokusila startovní pole turnaje Ypsilon Cup 2016 zcela zničit. Zima, déšť, vítr provázely první den turnaje evropské série Pro Golf Tour a doplatily na to hlavně ranní flighty, odpoledne se počasí přece jenom trošku umoudřilo,” informuje Radovan Vrátný z pořádající Czech One

Nejlepší český profesionál loňského roku Filip Mrůzek svou dnešní hru (+6) okomentoval slovy: „Zkusil jsem to, jsem po nějaké přechozené viróze a sedm jamek jsem se se svým golfem vysloveně pral. Hlavně první rány mě dnes potrápily. Vrcholem bylo triple-bogey na sedmičce. Pak už jsem to zvládl a do konce šel v paru. Zítra uvidíme“.

VyslCzeOneYps_1k3

Leaderboard

 

KlubovnaYpilonÚvod
Pro Golf Tour (dříve EPD Tour) se vrací do Česka po dlouhé odmlce. Na Liberecké Yspilonce se uskuteční od středy 4. do pátku 6. května tříkolový Ypsilon Cup 2016.
Předcházel mu kvalifikační turnaj odehraný na Ypsilonce o týden dříve, ze kterého postoupilo dvacet českých hráčů.

Na Ypsilonce uvidíme Filipa Mrůzka, Lukáše Tintěru, Jana Cafourka, Marka Siakalu, Stanislava Matuše, Marka Nového, Martina Příhodu, Petra Niče nebo Romana Šebrle. Z amatérů si zahraje Patrik Jeřicha.

Po druhém kole provede pořadatel cut pro 40 nejlepších a dělená místa. Hraje se o Prize Money 30.000 Eur.

Leaderboard

Odkazy: … Ypsilon GRHřiště na satelitní mapěStránky turnaje ProGolf Tour … Stránky turnaje Czechone

.