Tintěra a Kořínek v Egyptě neprošli cutem

SokhnaChallenge Tour – Red Sea Egyptian Challenge, Ain Sokhna, Suez, Egypt (20. – 23.4.2016, časový posun +2 hodiny)

Čtvrtek – 2- kolo
Aleš Kořínek se v druhém kole zhoršil o šest ran. Hrál tři biride, pět bogey a jedno double bogey. Celkem 76 úderů, čtyři nad par a odsunul se do druhé stovky průběžného pořadí probíhajícího druhého kola. Zhoršením se připravil postup do dalších kol. Hranici cutu zůstal vzdálen pět úderů.

Tintěra hrál dnes v paru, čtyři birdie a čtyři bogey, 72 ran. Do cutu mu chyběly čtyři údery.
Čeští hráči neprošli do dalších kol.

V turnaji vede Angličan Jordan Smith se skore -13.

Leaderboard

Odkazy: Sokhna GC Hřiště na satelitní mapě …Stránky turnaje

 

Středa – 1. kolo
Z dvojice Čechů dnes zahrál nejlépe Aleš Kořínek. Donesl pět birdie, tři bogey a zapsal výsledek 70 úderů, dva pod par. Stačí to na 43. pozici.
Druhý Čech Lukáš Tintěra zůstal za Kořínkem tři údery pozadu. Hrál 73 ran, jeden jednu nad par. Do skorkarty zapsal tři birdie a čtyři bogey.  Je na 104. místě pořadí.

Vede Angličan Jordan Smith se skore 63 úderů (-9).

Úvod
Lukáš Tintěra a Aleš Kořínek  hrají svůj první letošní turnaj Challenge Tour. Do kalendáře tour se po šesti letech vrátil Egypt. Hrají se čtyři kola se od středy 20. do soboty 23.4.  na hřišti v Ain Sokhna, na kterém v lednu získal Mrůzek 3. místo v turnaji  ProGolf Tour.

„Hřiště je typické pro tuto oblast, obklopené pouští. Je tu relativně dost vodních překážek, jamky jsou lemované palmami. Všichni si ho chválí včetně nás. Druhá devítka je malinko víc technická a jinak je hřiště přijatelné, myslím pro všechny hráče od ranařů až po ty kratší golfisty. Teploty jsou tu přes 30 stupňů, ale ochlazuje nás vcelku silný vítr. Co se týče bezpečnosti, je vše v pořádku a myslím, že se ničeho nemusíme bát,“ popisuje z Egypta Tintěra pro Relmost.cz.

„Hřiště je ve skvělém stavu, akorát greeny tu mají jinou trávu, takže jsem měl ze začátku problém odhadovat chippy a putty, ale postupně se to zlepšilo. Bude nepříjemné vedro, ale fotbal jsem hrál i ve větším horku,“ přidává podrobnosti Kořínek.

Hřiště má par 72 a délku 6.372 metrů.

Dotace turnaje je 180.000 eur.

Odkazy: Sokhna GC Hřiště na satelitní mapě …Stránky turnaje

 

.