Český profesionální golf v naději – kdo získá kartu na evropskou túru?

QschoolFinalStageBoxPřed pěti lety zažil český golf senzaci. Tehdy ještě amatérská hráčka Klára Spilková, dnes členka české PGA se v prosinci 2010, čtyři dny po svých šestnáctých narozeninách, kvalifikovala ve španělské La Manga do Ladies European Tour 2011. Do nejvyšší evropské soutěže vstoupila jako nejmladší hráčka v historii, po Zuzaně Mašínové jako teprve druhá Češka.

Letos je český golf opět v naději. O postup do nejvyšších evropských soutěží budou bojovat dokonce čtyři čeští profesionálové, členové české PGA.

Filip Mrůzek a Jan Cafourek budou ve dnech 14. – 19. listopadu ve španělské Gironě bojovat ve Final Stage o hrací kartu European Tour na rok 2016.

Lucie Hinnerová a Šideri Váňová budou ve dnech 18. -21. prosince bojovat v Maroku ve Final Qualifying o hrací kartu Ladies European Tour 2016.

Bude to velmi napínavý závěr sezóny. Postoupí-li byť jediný z nich, bude to opět senzace a pro český golf další přelomová událost. Všem čtyřem hráčům budeme při jejich úsilí držet palce ze všech sil.

Odkazy: .. Q-School European Tour Q-School Ladies European Tour

FB Filipa MrůzkaFB Jana CafourkaFB Lucie HinnerovéFB Šideri Váňové

web Lucie Hinnerovéweb Šideri Váňové

.