Hinnerová a Váňová na Q-School LET postoupily do Final Qualifying

12193643_893165947439290_3179674420049815571_n
Šideri Váňová

Lalla Aicha Tour School Pre-Qualifier A, Casablanca, Maroko (30.10 – 2.11.2015, časový posun -1 hodina)

Pondělí – 4. kolo
České profesionálky Lucie Hinnerová a Šideri Váňová uspěly v předkvalifikaci Q-Schol Ladies European Tour a postoupily do prosincové závěrečné kvalifikace.
Hinnerová hrála v posledním kole 75 úderů, dvě birdie a pět bogey. S celkovým skore +16 obsadila jedenácté místo.
Váňová v posledním kole zapsala jedno double bodey, pět bogey a dvě birdie, celkem 77 úderů a skončila na dvacáté pozici (+19).
Nejlepší v kvalifikaci byla Francouzka Justine Dreher (+1).

“A je to tam, postup do final stage, juhu,” komentovala svůj úspěch na facebookovém profilu Šideri Váňová. “Už jen krůček nám zbejvá k cíli. Neuvěřitelná radost. Chtěla bych poděkovat všem, co mě podporovali, rodičům a taky hlavně sponzorům, bez kterých by to nešlo.  See U Marocco in December,” raduje se česká hráčka.

“Happy jak dva grepy,” raduje se Lucie Hinnerová na svém Facebooku.  “Jsme tam dnes +3 a krásné jedenácté  místo takže v půlce prosince znovu do Maroka, poprat se o kartu na LET. Děkuji všem za podporu, za držení palců i sponzorům. A největší dík mému caddymu, díky bro.”

Leaderboard

.

HinnerovaVanova
Lucie Hinnerová – Šideri Váňová

Neděle – 3. kolo
Ve třetím kole zabodovala Váňová. Hrála v paru se třemi birdie a třemi bogey, 72 úderů. Posunula se dopředu o třiadvacet pozic na 17 místo (+14).
Nedařilo se Hinnerové. Dvě double bogey, čtyři bogey a jediné birdie znamenají 79 úderů. Ztratila ale jenom tři pozice, je na 16. místě (+13) o jednu ránu před Váňovou.
Obě hráčky jsou  “in” , tj. na postupových místech.

Vede Francouzka Justine Dreher se skore +2. Vedoucí hráčka Marion Duvernay hrála prvních šest jamek osm ran nad par se dvěma double bogey a čtyřmi bogey. Další čtyři jamky hrála čtyři berdíky a ustoupila na 5. pozici (+6).

Do posledního kola půjdou Hinnerová a Váňová ve flightu společně se Švédkou Annelie Weimenhog v 10:53 našeho času.

HinnerovaVanovaQschool15Sobota – 2. kolo
Hinnerová dne s zahrála 76 úderů, tři birdie a sedm bogey. Zhoršení o dva údery znamená ztrátu čtyř pozic. Po dvou kolech je na 13. pozici (+6).

O dva údery a tři pozice se zhoršila i Šideri Váňová. V druhém kole hrála 8o úderů. S celkovým skore +14 je na 40. místě, tři údery od aktuálního postupového místa.

V čele se drží Francouzka Marion Duvernay se skore Even par.

HinnerováMaroko20154StipPátek – 1. kolo
Hinnerová zahájila výsledkem 74 úderů s jedním birdie a třemi bogey. Po prvním kole je v Top 10 na 9. místě (+2).
Nedařilo se Šideri Váňové. Jedno double bogey, šest bogey a dvě birdie znamenají skore 78 úderů (+6) a 37. pozici. Ale je to jen jeden úder od aktuálního postupového místa.
Vede Francouzka Marion Duvernai se skore -3.

Úvod
České profesionálky Lucie Hinnerová a Šideri Váňová hrají v Maroku předkvalifikaci, Pre-qualifying  do ročníku 2016 Ladies European Tour.

Kvalifikace je rozdělena do dvou fází, Pre-qualifying a Final qualifying. Předkvalifikace se odehrává ve třech zemích. Dvě v Maroku, jedna v Číně a jedna v Kolumbii. Z předkvalifikace v Maroku postupuje 31 hráček. V konečné kvalifikaci získá hrací karty LET na ročník 2016 prvních 30 hráček.

Ředitelem turnaje Lalla Aicha Tour School Pre-Qualifier A v Casablance je český mezinárodní rozhodčí Michael Jon.

Loni ve finálové kvalifikaci uspěly Dánky Emily Pedersen, aktuálně sedmá hráčka žebříčku LET a Nanna Madsen, aktuálně devátá.  Do Final qualifying se loni probojovala i Lucie Hinnerová, ale neprošla cutem.

Odkazy: … Mohamedia GCHřiště na satelitní mapě Stránky turnajestránky Lucie HinnerovéStránky Šideri Váňové 

.