Češi na druhé kvalifikaci ve Španělsku – do Final Stage postoupili Mrůzek a Cafourek

Logo_QschoolEuropean Tour – Second Qualyfiing Stage, Las Colinas, El Saler a Lumine (6. – 9.11.2015) 

 

4. kolo.

MruzekLieser350Las Colinas – Filip Mrůzek a Ondřej Lieser
Filip Mrůzek dnes hrál parádních 68 ran, tři údery pod par s eagle na 11. jamce. S celkovým skore -8 se posunul do na 13. místo a postoupil do Final Stage. Postupové skore bylo -6, kterého dosáhlo devatenáct hráčů.
Ondřej Lieser dnes donesl výsledek 71, v paru a s celkovým skore -5 zůstal jednu ránu za postupem.
Vítězem kavlifikace v Las Colinas je Němec Filip Mejow (-17).

“Dneska byly těžce navrtané piny a byl vítr, ale zvládl jsem to na jedničku,” řekl  po hře spokojený Mrůzek. “Zůstávám ve Španelsku. Final Stage se hraje za šest dní,” upřesnil nejlépe umístěný Čech .”Ale ze všeho nejdříve si odpočinu, hrál jsem včetně cvičných kol deset dní v kuse.”

Jan Cafourek
Jan Cafourek

El Saler – Jan Cafourek
Ve čtvrtém kole zahrál Cafourek 73 úderů se čtyřmi birdie, třemi bogey a jedním double bogey. V El Saleru bylo postupové skore -3. Cafourek s celkovým skore -3 dosáhl na poslední postupovou 17. pozici a prošel do Final Stage.
V El Saleru byl nejlepší Angličan Jimmy Mullen (-16).

“Je to tam!,” jásá na Facebooku Cafourek. “Celkové skóre -3 a T17. Postupujeme. Dneska perfektní flight s Jarmo Sandelinem – členem Ryder Cupového teamu Europe v roce 1999 a pětinásobným vítězem European Tour,”  informuje druhý postupující český profesionál.

Vítek Novák
Vítek Novák

Lumine – Vítek Novák
Novák ukončil svoji účast výsledkem 74 úderů. Hrál čtyři birdie, dvě bogey a dvě double bogey. S celkovým skore +6 skončil na 64. místě bez šance na postup. V Lumine bylo postupové skore -11.
V kvalifikaci na hřišti Lumine byl nejlepší Angličan Daniel Gavins (-19).

.

3. kolo

MruzekLieser350
Filip Mrůzek a Ondřej Lieser

Las Colinas – Filip Mrůzek a Ondřej Lieser
Oba čeští hráči jsou po třetím kole na 22. místě s celkovým skore -5. Mrůzek zopakoval včerejší výkon,  hrál opět 70 ůderů, jednu pod par. Zahrál čtyři birdie, jedno bogey a jedno double bogey. Ztratil tři pozice.
Ondřej Lieser hrál jednu ránu nad par, 72 úderů s pěti biride a šesti bogey.
Vedou Fin Kinhult a Angličan Rutheford se skore -13.

.

Jan Cafourek
Jan Cafourek

El Saler – Jan Cafourek
Ve třetím kole exceloval Cafourek. Zahrál 68 ran, čtyři pod par se sedmi birdie, jedním bogey a jedním double bogey. Získal 20 pozic a posunul se na 14. místo (-4).
Vede Angličan Jimmy Mullen (-12).

.

.

.

Vítek Novák
Vítek Novák

Lumine – Vítek Novák
Vítek Novák zahrál ve třetím kole velmi dobrý výsledek 69 úderů, dvě pod par s pěti birdie a třemi bogey. Získal však pouze dvě pozice a zůstává v sedmé desítce na 64. místě (+3), daleko od postupových míst.
Vedou Angličané Gavins a Wallace se skore -14.

.

 

2. kolo

MruzekLieser350
Filip Mrůzek a Ondřej Lieser

Las Colinas – Filip Mrůzek a Ondřej Lieser
Ve druhém kole předvedl úžasný výkon Ondřej Lieser. Zahrál sedm birdie a dvě bogey, celkem 66 úderů, pět ran pod par.Výsledek ho katapultoval o 24 pozic na 5. místo (-5).
Velmi dobře hrál i Filip Mrůzek. V druhém kole se sice zhoršil o dva údery, hrál 70 ran, ale zůstal jeden úder pod parem. Přenocuje na 18. pozici (-4).
Do čela se v Las Colinas propracoval Angličan Jamie Rutheford se skore -10.

“Ahoj, ahoj dneska -1 celkem (-4) a zatim T18, což je postupové misto. Bylo to vybojovaný se 7 birdie. Mínus jedna je špatný ale ještě máme dvě kola. Držte nám a všem klukům palce…” vzkazuje na Facebooku Mrůzek.

Jan Cafourek
Jan Cafourek

El Saler – Jan Cafourek
Jan Cafourek hrál druhé kolo v El Salerz od čtyři údery hůře a ztratil sedmnáct pozic. Je na 34. pozici se skore +2.
V El Saleru ede Angličan Jimmy Mullen (-10).

.

.

.

Vítek Novák
Vítek Novák

Lumine – Vítek Novák
Vítek Novák hrál v druhém kole 73 úderů (+2). První devítku (šel od 10. jamky) hrál čtyři bogey a jedno birde. V druhé devítce zabral, hrál jedno birdie a samé pary. S celkovým skore +5 je na 65. pozici.
V Lumine stále vede Angličan Matt Wallace (-10).

.

1. kolo

MruzekLieser350
Filip Mrůzek a Ondřej Lieser

Las Colinas – Filip Mrůzek a Ondřej Lieser
Filip Mrůzek začal velmi dobře, zahrál skvělý výsledek tři údery pod par, čtyři birdie a jediné bogey, celkem 68 ran. Přenocuje na 13. místě (-3).
Skvěle zahrál i Ondřej Lieser. Dvě birdie a jediné bogey znamenají výsledek 70 ran, jednu pod par. Výsledek ho řadí na 29 místo (-1)..
Lídrem v klubovně je Němec Philip Mejow (-7).

.

Jan Cafourek
Jan Cafourek

El Saler – Jan Cafourek
Také Cafourek začal velmi dobře. Hrál 70 ran (-2) složených čtyř birdie a jednoho double bogey. Výsledek ho řadí na 17. pozici.
Vede Fin Jarmo Sandelin se skore -6.

.

.

.

Vítek Novák
Vítek Novák

Lumine – Vítek Novák
Vítek Novák zahrál v prvním kole tři údery nad par se dvěma birdie a pěti bogey, celkem 74 úderů.
Po prvním kole je na 65. místě.
Vedoucími hráči jsou Angličan Matt Wallace a Skot Jack Doherty, oba se skore -5.

 

 

 

Logo_QschoolDruhá kvalifikace, Second Qualifying Stage European Tour o hrací karty na rok 2016 se bude hrát od pátku 6. do pondělí 9. listopadu na čtyřech španělských hřištích. Účastní se tři čeští profesionálové Ondřej Lieser, Filip Mrůzek a Jan Cafourek. Čtvrtým českým hráčem bude amatér Vítek Novák. Mrůzek hrál první kvalifikaci v německém Fleesensee, Cafourek, Lieser a Novák se do Second Stage kvalifikovali v rakouském Ebreichsdorfu.

Kde kdo bude hrát:

QschoolHriste2

Loni se druhé kvalifikace účastnili čtyři čeští profesionálové: Lieser, Mrůzek, Matuš a Suk. Do Final Stage nepostoupil nikdo.

.