M2M Russian Open – nikdo z Čechů neprošel cutem

Pátek – 2. kolo
Z českých hráčů nikdo neprošel cutem.
Lukáš Tintěra skončil dvě rány za hranici cutu na 82. místě (+2). Petr Dědek jr. nezopakoval včerejší skvělý výkon, hrál o deset ran více a skončila na 121. místě (+10). Petr Gál se ze včerejšího výkonu oklepal, dnes hrál 73 ran, ale ztráta byla obrovská a skončil na 130. příčce (+13). Daniel Suchan obsadil 133. příčku (+16).
V čele turnaje je Velšan Bradle Dredge (-10) před Angličanem Lee Slatterym (-9) a Australanem Danierem Gauntem.

Čtvrtek – 1. kolo
Nejlepším z Čechů je po prvním kole Petr Dědek junior. Tento obvykle nejslabší hráč Relmost ProGolf týmu se tentokrát blýsknul a nechal za sebou ostatní tři české hráče. První kolo zahrál za 71 úderů, 4 birdie a 4 bogey, v paru a je na 57. pozici (E).

O dvě rány zpět zůstává na 82. místě Lukáš Tintěra s výsledkem 73 ran. Daniel Suchan obsadil 121. pozici výsledkem 77 úderů (+6). Petru Gálovi se první kole nepovedlo, hrál 82 ran a je na 135. pozici (+11).

Vedou Skot Scott Jamieson a Australan Daniel Gaunt oba se skore -6.
Další pozice: 3. Dredge (-5), 5. Horsey (-4), 13. Drysdale (-3), 29. Henningsson (-2), 48. McGrane (-1), 58. P.Lawrie (E), 83. Dinnwiddie, E.Molinari (+2), 121. Kafelnikov (+6).

“Před hrou jsem si chtěl vzít prášek proti bolesti. Bolela mě záda. Byl jsem tady včera na fyzioterapii a myslím, že to moje tělo úplně nevzalo. Každopádně díky tomu jsem hrál úplně bez očekávání. Lehce jsem švihal, protože to nešlo naplno. Už na první na jamce jsem si přihrál na dva metry a pak ještě několikrát. Bohužel jsem trefil dvakrát vodu a taky dal jeden trojputt. I tak jsem to s jedenácti greeny v regulaci uhrál parádně. Celkem 28 puttů, což je taky super. Navíc při hře pršelo, ale to jsem ani nevnímal,” informuje z Moskvy Dědek jun.

.

Moskva850Úvod
(Pavel Poulíček – Relmost) Z Česka se přesunula European Tour do Ruska. V Moskvě se hraje devátý ročník Russian Open. Na startovní listině jsou čtyři Češi: Lukáš Tintěra, Daniel Suchan, Petr Dědek jun. a Petr Gál. Pro Gála je to třetí turnaj European Tour po sobě. V Dánsku mu cut unikl o ránu, na D+D Real Czech Masters o dva údery. Premiéru na turnaji v Rusku bude mít Lukáš Tintěra. Jinak ale celá čtveřice pozná poprvé luxusní prostředí úplně nového areálu v Moskvě, který má název Skolkovo Golf Club.

Hřiště je otevřené od loňského května. Designovala ho společnost Jacka Nicklause a moderní klubovnu postavil japonský architekt Shigeru Ban. Jde především o technicky náročné hřiště se šesti vodními překážkami, 113 bunkery a zvlněnými fairwayemi. Prostě tak je typické u hřišť s podpisem Nicklause.

“Je to jedno z nejkrásnějších hřišť, jaká jsem kdy viděl. Designem i kvalitou. Na dohled jsou moskevské mrakodrapy, přesto mám pocit, že jsem v přírodě na konci světa,” informuje z Moskvy Petr Dědek jun.

Velmi podobně hodnotí hřiště Daniel Suchan: “Něco neskutečného. Nádhera. Je tu všude vidět hodně investovaných peněz. Co se týká designu, fairwaye jsou docela široké a oproti Albatrossu nižší roughy.”

Titul přijel obhajovat David Horsey, který minulý týden neprošel na Albatrossu cutem, ale předtím vyhrál Made in Denmark. Dorazil i bývalý vítěz z roku 2013 Michael Hoey.

Tímto turnajem začíná sbírání bodů do žebříčku pro Ryder Cup 2016. Předposledním turnajem celého cyklu bude příští rok 18. – 21. srpna D+D RealCzech Masters.