Czech PGA Tour – Casa Serena Cup – vítězem je Stanislav Matuš

MAtusCAsaSerena15_850PGAC – Czech PGA Tour – Casa Serena Cup by Czech Chamber of Commerce (29.8. -1.9.2015)

Úterý – finálové kolo
Na chvilku to vypadalo, že vítězem bude Ondřej Lieser, který v posledním kole zapsal do skorkarty skvělý výsledek 65. Ukázalo se však, že zápis nebyl správný a Lieser musel být diskvalifikován. Vítězem Casa Serena Open se stal  Stanislav Matuš se skore -11. Za vítězství získal prémii 70.000 Kč. Druhé místo místo obsadil rekordman druhého kola (63 úderů) Marek Nový (-10). Třetí příčku obsadili Němec Constantin Schwierz a Aleš Kořínek (-9).

Další pozice: 5. Krejcar (-6), 6. Philips (-5), 7. Sedláček, Příhoda, Elli (-4), 11. Cafourek (-2), 19. Zvarík (+2), 20. Švajlen (+4), 23. Procházka (+12).

“Přijel jsem rovnou z European Tour na Albatrossu,” řekl po turnaji Stanislav Matuš.
“Pokaždé jsem byl po turnaji ET úplně unavený, ale letos jsem se rozhodl zkusit rovnou další turnaj a bohudíky to šlo. Po dvou dnech jsem to měl hezky rozehrané, ale dnes jsem začal dost nešťastně – na jedničce jsem zatáhnul míč do leva do heavy roughu a vůbec jsme ho nenašli. Druhý míč šel do bunkeru a výsledkem byl dabláč hned na první jamce. Na šestce se situace se ztraceným míčkem opakovala, naštěstí jen s bogey. Po devítce to tedy na nějaké zázraky nevypadalo, ale pak se to rozběhlo. Jamky 11 a 12 birdie, na třináctce jsem vzal špatnou hůl (bogey), nechtěl mi tam spadnout žádný putt. V závěru jsem díky online scoringu na bugyně věděl, že je Ondra -13 a byl jsem smířen s druhým místem.” popisuje průběh třetího kola vítěz.
“Bohužel se Ondrovi stalo to co se stalo, takže mi vítězství spadlo do klína, aniž bych se z toho nějak extra radoval. Lepší je uhrát si to na hřišti,” uzavřel kavalírsky Matuš.

Ondřej Lieser
Ondřej Lieser

“Musel jsem spolknout hořkou pilulku na turnaji série Czech PGA Tour. Hra na celém turnaji byla skvělá a po výsledcích 69,66,65 (celkově -13) jsem si při závěrečné kontrole nevšiml prohozených výsledků na dvou jamkách a musel jsem se jít diskvalifikovat,” postěžoval  si Lieser na svém profilu Facebooku.

“Ach jo… Nečekal jsem, že takovou hloupostí přijdu o vítězství na Casa Serena Cup. Rozhodně tvrdé ponaučení pro nadcházející turnaje,” uzavřel hráč, který se špatným zápisem do skorkarty připravil o vítězství a  prémii 70.000 korun.

Konečné Top 10

VYslCAsaSeerna15_3kb

Leaderboard


MatusAlbatross15Pondělí – 2. kolo
Vedení Casa Serena Open převzal Stanislav Matuš (-10). V druhém kole hrál 65 úderů, čistých šest birde a přeskočil vedoucího hráče prvního kola Aleše Kořínka (-8). Ten ustoupil na druhou pozici, kterou sdílí s Němcem Constantinem Schwierzem.
Rekordní kolo zahrál Marek Nový, když mu na 18 jamek stačilo 63 úderů (-8), složených z devíti birdie a jednoho bogey.
Další pozice: 4. Nový, Lieser (-7), 7. Elli, Philips (-5), 10. Cafourek, Příhoda (-3), 14. Sedláček (-1), 19. Švajlen, Vantuch (+1), 28. Váňová (+6).

Po druhém kole provedl pořadatel cut. Do dalších kol postoupilo 25 hráčů. Cutem neprošli: Lizánek, Váňová, Babický, Hahn, Šebrle.

Top 10 druhého kola:

VYslCAsaSeerna15_2k

 

clbhausNeděle – 1. kolo
(czechone) Prvním kolem dnes zahájil desátý podnik seriálu Czech PGA Tour 2015 pod názvem Casa Serena Cup by Czech Chamber of Commerce. V horkém počasí si nejlépe vedl Aleš Kořínek, který hřiště obešel za 66 ran (–5). 

korine
Aleš Kořínek

Nejlepší hráči na Case Sereně dnes startovali už před osmou hodinou ranní a vzhledem k neustále rostoucím teplotám v průběhu dne z toho museli mít radost. Výsledkově se nikdo nijak zvlášť neutrhl a tak je před dalšími dny vše otevřené.
Promotérská společnost Česká 1 pozitivně hodnotí počet hráčů, kteří po neprůchodu cutem na Czech Masters přijeli a prakticky bez odpočinku pokračovali v golfovém zápřahu.
Jedním z nich i bývalý ligový fotbalista Aleš Kořínek, který ke své skvělé dnešní hře poznamenal: „Šlo se mi celkem dobře, hrál jsem dobře z týčka, takže jsem nebyl krátký před ranami do greenu a vytvářel jsem si hodně šancí.
I když hned na začátku to na žádnou hitparádu nevypadalo, na trojce jsem ztratil míč v heavy roughu, takže z toho bylo double-bogey a hned na čtyřce jsem to do zdejšího krutého roughu dal znovu (zatažený drive doprava) a vyhrál jsem se přes fairway do roughu vlevo, takže bogey. Ztráta tří ran na dvou jamkách není nic moc, ale pomohl mi záchranný putt na pětce z pěti metrů, který jsem proměnil. Pak už to šlo.
Výhoda byla poměrně brzký ranní start a to, že jsme ty největší kopce měli až ve druhé devítce. Počasí je sice horké, ale to mi nevadí, spíš nemám rád kopce a těch tu je hodně“
.

Druhé místo (o ránu zpět) dělí další hráč z Czech Masters Stanislav Matuš s s Polákem Jedrzejczykem a o další ránu zpět je zatím Němec Schwierz.

Top 10 prvního kola:

VYslCAsaSeerna15_1k

Leaderboard

Úvod
Prvním ostrým kolem začíná v neděli na Casa Sereně u Kutné Hory desátý turnaje série Czech PGA tour s promotérem Czech One.

Na startu je celá česká profesionální špička s výjimkou Filipa Mrůzka, který úspěšně bojuje v turnaji Czech Masters na Albatrossu u Prahy a Lukáše Tintěry.
Hrát bude čerstvý jamkový mistr PGAC Ondřej Lieser, dále Marek Nový, Martin Příhoda, Stanislav Matuš, Aleš Kořínek, Jan Cafouek a další.
Hřiště Casa Serena bylo donedávna velikou neznámou, nebylo běžně přístupné a proto se zkušenosti většiny hráčů budou teprve tvořit. Hřiště má par 71 a délku 6.235 metrů pro muže a 5.311 pro ženy.

Dotace turnaje 350.000 Kč, vítězi připadne prémie 70.000 Kč. Turnaj je tříkolový, po druhém kole provede pořadatel cut.

Odkazy: … Casa SerenaHřiště na satelitní mapěStránky turnaje