Češky na Dýšině neprošly cutem – zvítězila Angličanka Burke

BurkeHannahNeděle – 3.kolo
Vítězství si z Dýšiny nakonec odváží Angličanka Hannah Burke. V posledním kole hrála čistých sedm birdie, 68 úderů, celkem -13.
O dvě rány zpět skončila na druhém místě  Dánka Nicole Broch Larsem (-11). O třetí místo (-10) se dělí Švédka Lina Boqvist a Angličanka Becky Morgan.
Další umístění: 5. Parker, Reid, Nocera, Madsen (-9), 11. Artis, Schaeffer (-8), 14. Balikoeva (-7), 17. Skarpnord (-6), 25. Allen (-4), 30. Ciganda (-3), 34. Lindner (-2), 40. Boulden, Vlašínová (-1), 46. Luna (+1), 55. Sandolo (+6).

Konečné Top 10:

VyslPGM15_3k

.

Spilkova2kLET – Tipsport Golf Masters, Plzeň Dýšina (7. – 9.8.2015)


Sobota – druhé kolo
Ani jedna z českých profesionálek neprošla cutem. Klára Spilková neprošla o dvě rány, Hinnerová o sedm, Koželuhová o dvanáct a Váňovou vyřadil pořadatel, protože přesáhla hranici čtrnácti ran pro postup do dalšího kola.
Spilkové se staly osudnými jamky číslo osm a sedmnáct. Dohromady na nich zahrála čtrnáct ran.
Jako jediná Češka se do třetího kola dostala amatérka Kateřina Vlašínová se skore -2.

Vedou Velšanka Becky Morgan a Dánka Nicole Broch Larsen (obě -10).

Top 10 a české hráčky

VyslPGM15_2k

.

CeskeHracky2_600Pátek – 1. kolo
Spilková začala opatrně, hrála 72 ran (+1) se dvěma birdie, jedním bogey a jedním double bogey. Je na 57. pozici, jednu ránu za hranicí předpokládaného zítřejšího cutu.
Lucie Hinnerová měla dobrou první devítku s jediným bogey. V druhé devítce zahrála střídavě tři birdie a čtyři bogey, celkem 73 úderů (+3) a je na 77. pozici. Eva Koželuhová zahrála dvě birdie, šest bogey a jedno double bogey, 76 úderů a  obsadila 113. místo (+5). Velice se trápila Šideri Váňová. Startovala z jedničky a vůbec se jí nedařilo. V první devítce zahrála dvě double bogey na dvojce a na čtyřce. Na čtyřparové osmé jamce zahrála deset úderů, na devítce birdie. Desítka bogey, jedenáctka double bogey, třináctka birdie a další dvě bogey na patnáctce a sedmnáctce.  V součtu 86 úderů, patnáct ran nad par a poslední pozice výsledkové listiny. Váňová z turnaje odstoupila.

Další pořadí: 3. Nocera (-6)7. Artis (-4), 12. Allen, Reid, Ciganda, Simon, Balikoeva (-3), 21. Lindner, Schaeffer, Boulden (-2),  36. Clyburn (-1), 43. Skarpnord (E), 57. Brewerton, Spilková, Booth, Kousková, Vlašínová (+1), 77. Hinnerová (+2), 94. Kaminská, Vlčková ((+3),  104. Keating, Frýdlová, Krásová (+4), 113. Koželuhová (+5), 116. Abrahámová (+6), 21. M.Luňáčková, Ryšková, Westin (+7),

Top 10 prvního kola a české hráčky:

VyslPGM15_1k

Dobře obsazený turnaj Tipsport Golf Masters je jediným přímým soubojem všech českých profesionálek s evropskou elitou. Největší pozornost bude upřena na Kláru Spilkovou, pro kterou je Tipsport Golf Masters osmým turnajem sezóny. Díky hracím kartám od promotéra se mohou Lucie Hinnerová, Eva Koželuhová a Šideri Váňová střetnout v turnaji nejvyšší evropské úrovně s Melissou Reid, Gwladys Nocera, Becky Brewerton, Amy Boulden, Marianne Skarpnord, Beth Allen, Holly Clyburn, Stacey Keating nebo Carly Booth. Pro dlouhodobé zranění bude chybět Daniela Proroková.

Vedle profesionálek nastoupí nejlepší české amatérky v čele s Karolínkou Vlčovou a Kateřinou Krásovou. Dalšími jsou Marie Luňáčková, Hana Ryšková, Sára Kousková, Kateřina Vlašínová, Kristýna Frýdlová, Klára Kaminská a Kristýna Abrahámová.

U Kláry Spilkové, devětadvacáté hráčky žebříčku  LET se předpokládá hladký průchod cutem a dobré umístění. U ostatních českých hráček bude postup cutem považován za úspěch.

Na turnaji bude přítomna PGAC s doprovodným programem, kdy Jan Mergl, Jiří Holý a Martin Bouda budou návštěvníky a děti zasvěcovat do základů golfu.

Členové PGAC mají vstup na akci bezplatně v doprovodu dětí a hráčů TCM.

Turnaj bude opět bohatě pokryt zpravodajstvím na ČT Sport:

Pátek 7. 8.  – 22:35  sestřih klíčových momentů úvodního dne turnaji
Sobota 8.8.  11:40 – repríza pátečního přenosu
Sobota 8.8.  13:00 – přímý přenos 2. kola (do 17:00)
Sobota 8.8.  22:45 – sestřih klíčových momentů 2. kola

Neděle 9.8.  13:30  – přímý přenos 3. kola (do 17:00)
Přímé přenosy komentují Jaromír Bosák a Čeněk Lorenc

Důležité upozornění pro návštěvníky, kteří na Dýšinu pojedou autem. Obvyklý sjezd na Plzeň na  67. kilometru je znovu otevřen. Sjezd na 62. kilometru na Rokycany již není nutné využívat.

Na Dýšinu, přímo na 17. jamku můžete dojet z Prahy také vlakem. Více informací zde

Odkazy: … Golf Park PlzeňHřiště na satelitní mapěStránky turnaje LET Stránky turnaje Goram

.