Klára Spilková na ženském Mistrovství Skotska skončila čtvrtá

Ladies European Tour – Ladies Scottish Open, Troon, Skotsko (24. – 26.7.2015, časový posun -1 hodina)

Neděle – finálové kolo
Velikým úspěchem skončila účast české Playing Pro Kláry Spilkové na otevřeném mistrovství Skotska žen. Spilková skončila na čtvrtém místě a postavila se po bok hráček jako jsou Suzann Pettersen, nebo Lydia Ko, se kterou svoje konečné umístění sdílí. Pro českou hráčku je to nejlepší umístění ve čtyřleté kariéře.

Spilková obdržela prémii 24.100 eur. V žebříčku LET  je nyní na 24. pozici s celkovou odměnou 41.143 eur.

Díky umístění získala Spilková hrací kartu na Ricoh Womens British Open, které se hraje příští týden. Vyhnula se tak pondělní kvalifikaci.

Další umístění: 8. Nocera, Keating,Boulden (+3), 14. Matthew (+4), 17. Brewerton (+5), 27. Reid, Davies (+6), 33. Parker (+7), 51. Booth (+12).

Konečné Top 10:

VyslScottischOpen15_3k

Odkazy: Dundonalds LinksSatelitní mapa hřištěStránky turnaje … Stránky Kláry Spilkové Facebook.

.

Sobota – 2. kolo
Spilková v druhé kole hodně zabrala. Zlepšila se o pět ran, zahrála sedm birdie, dvě bogey a jedno double bogey, celkem 69 úderů, tři rány pod par. Přenocuje v Top 10 na 6. místě (-1).
Vede Norka Pettersen se skore -6 před Angličankou Holly Clyburn (-4). Novozélanďanka Lydia Ko hrála o pět ran hůře a odsunula se na 3. pozici (-3).

Další pozice:  8. Hull, Reid (E), 16. Matthew, Keating (+2),  23. Nocera, Keating (+3), 33. Koch (+5), 41. Brewerton, Parker (+6), 46. Wikstrom (+7).
Cutem neprošly: Blomqvist, Woods, Balikoeva, Plucksataporn, T.Johnson, Lindner.

Finálové třetí kolo bude Spilková hrát ve flightu s Rakušankou Christine Wolf. Startují v 11:25 našeho času.

Top 10 druhého kola:

VyslScottischOpen15_2k

 

KSAberdeen15_43
Klára Spilková

Pátek – 1.kolo


Klára Spilková začala skotské mistrovství vlažně. V prvním kole nasbírala šest bogey a čtyři birdie, celkem 74 úderů. Je dvě rány nad parem a přenocuje na 23. pozici (+2). V čele pořadí jsou papírové favoritky Novozélanďanka Lydia Ko a Norka Suzann Pettersen obě se skore -4.

Další pořadí: 6. Boulden, Davies , Parker (-1), 10. Booth, Chen, Reid (E), 16. Clyburn, Nocera (+1), 23. Spilková, Westin, Walker, Woods, Matthew, Keating (+2), Hull, Balikoeva, Brewerton (+4).

“Dnes jsme měly ve Skotsku krásný slunečný den. Vítr byl ráno oproti předešlým dnům velmi klidný, a to bylo velice příjemné. Hřiště je krásně připravené a je radost hrát na tomto úžasném linksu,” chválí hřiště Dundonalds Klára Spilková. “Dala jsem dneska hodně bogey. Dostala jsem se dvakrát do nepříjemné situace v bunkru, kdy jsem musel hrát na druhou stranu, než byla jamka. Zároveň jsem tam šoupla i nějaké birdie, hlavně to na poslední jamce. Dnes jsem hrála +2 a týmové skore máme -6. Zítra jdeme na to ve 12:10,” doplnila informaci česká hráčka.

Top 10 prvního kola:

VyslScottischOpen15_1k

.

image29
Klára Spilková

Čtvrtek – den před turnajem
„Do Skotska jsme se Zuzkou Kamasovou dorazily v pondělí večer,” napsala ze Skotska Klára Spilková.

“V úterý jsem hrála cvičné kolo na hřišti Irvine Golf Clubu, kde budu hrát s největší pravděpodobností v pondělí kvalifikaci na British Open. Od včerejšího dne jsme už trénovaly na hřišti Dundonald Links. Zažíváme tu pravé skotské podnebí, je 15°C a vítr je opravdu silný,” popsala česká hráčka.

“Dundonald Links je úžasné linksové hřiště. Jsou tu pravé linksové bunkery jako v St Andrews a okolo greenů hráč musí použít spoustu fantazie, aby zvolil správnou ránu a dostal se co nejblíže k jamce. Atmosféra tu panuje úžasná a na první kolo se už moc těším,“ dodala Spilková.

První dvě kola stráví Spilková ve flightu s Norkou Caroline Martens a dvěma amatéry. V pátek startují v 8:40 našeho času z prvního odpaliště, ve sobotu v 13:10 z desátého odpaliště.

.

SpilkovaKlara201510_2
Klára Spilková

Před turnajem

Česká profesionální hráčka Klára Spilková hraje svůj sedmý turnaj sezóny 2015 ve skotském Troonu. Městečko je umístěné na západním pobřeží posetém golfovými hřišti v zálivu Firth of Clyde.

Hraje se na hřišti Dundonald Links.

Startovní pole je velice silné. Hrát budou hráčky světové LPGA Suzann Pettersen, Lydia Ko a Cheyenne Woods. Evropskou špičku představují Nocera, Parker, Davies, T.Johnson, Hull, Reid, Clyburn, Keating, Booth, Boulden a silná skupina domácích hráček jakými jsou K.Walker, Pretswell, S. Watson nebo Catriona Matthew.

Zajímavý je formát turnaje. Od prvního kola bude každá hráčka tvořit tým s amatérským hráčem a společně tak budou soutěžit o další vítězství. Flight tak budou tvořit vždy dvě profesionální hráčky a dva amatéři.

Spilková vstupuje do turnaje z  52. místa žebříčku LET.

Dotace turnaje je 500.000 eur.

Odkazy: … Dundonalds LinksSatelitní mapa hřištěStránky turnaje … Stránky Kláry Spilkové Facebook

 

*