Spilková přivedla Goramu titulárního sponzora

Společnost Goram, promotér turnaje Ladies European Tour na Dýšině představil dnes na tiskové konferenci nového titulárního sponzora. Turnaj se letos bude hrát pod názvem Tipsport Golf Masters a sázková kancelář Tipsport tímto vstupuje do evropského golfu.

“Tipsport vstupuje takto výrazně do golfového prostředí poprvé. Důvodem je, že máme rádi projekty, které nesou českou stopu. Jsme sídlem i majetkově ryze česká společnost. Proto podporujeme český sport a české sportovce,” uvedl Lubomír Ježek, zástupce titulárního partnera.
“Pokud tu máme pro nás největší golfový turnaj s českou stopou, kterou vnímáme především jako Kláru Spilkovou, tak je to přesně to, co bychom chtěli v rámci našeho dlouhodobého sponzorství podporovat,” pokračoval zástupce Tipsportu. “Je to samozřejmě umocněno tím, že golf vstupuje mezi olympijské kruhy, kde víme, že právě Klára bude dobrou olympioničkou,” doplnil Ježek.

Členka české PGA Klára Spilková nebude jedinou českou stopou v turnaji. Účast mají zajištěnou také Lucie Hinnerová a Eva Koželuhová. Dalších pět hráček, amatérek, přivede Česká golfová federace. Ty budou o místa v Tipsport Golf Masters bojovat v kvalifikacích, kterými jsou nadcházející turnaje a mistrovství. Slovenskou stopu bude na Dýšině představovat Lea Klimentová.

Smlouva mezi Tipsportem a Goramem je uzavřena zatím na jeden rok, po ukončení akce oba partneři vyhodnotí přínosy a rozhodnou o dalším pokračování.

O spolupráci ČGF a Goramu  promluvil prezident ČGF. „Naše dohoda s promotérem je bezproblémová. Turnaj šel opět dopředu a je ukázkou tradice a stabilizace českého golfového prostředí,“ uvedl Zdeněk Kodejš, prezident České golfové federace.

„Hřiště se připravuje v turnajovém režimu už od loňského podzimu a zase se dočká určitých vylepšení,“ dodala Martina Tvarůžková, ředitelka Golf Parku Plzeň.

“Turnaj bude určitě zajímavý tím, že bude poslední kvalifikací na olympiádu na území České republiky,” odpověděl  šéf Goramu Robert Klotz na dotaz, čím by charakterizoval nadcházející Tipsport Pilsen Masters.

V současnosti se rozbíhá předprodej vstupenek v síti Ticketpro, jejíž terminály lze najít právě také na pobočkách partnerského Tipsportu.
Diváci budou mít opět možnost přijet až na Dýšinu vlakem Českých drah.
Druhý a třetí den turnaje znovu odvysílá v přímých přenosech Česká televize, která také uvede sestřih toho nejlepšího z úvodního, pátečního kola. Komentovat budou opět Čeněk Lorenc a Jaromír Bosák.

*