Red Sea Ain Sokhna Classic 2017 – F. Mrůzek skončil na 3. místě

Pro Golf Tour – Red Sea Ain Sokhna Classic 2017, Ain Sokhna, Egypt (23. – 25. 1. 2017)

IMG_1830Druhým turnajem v Egyptě pokračuje série Pro Golf Tour, která zůstala na stejném místě v Sokhna Golf Clubu. Oproti předchozímu turnaji, kdy se hrála kombinace hřišť A+B se nyní hrají devítky B a C. Na turnaji opět starují čeští hráči Stanislav Matuš, Filip Mrůzek a Martin Příhoda. Turnajová dotace činí 30.000 euro a o vítězi bude jasno ve středu.

3. kolo
Filip Mrůzek zahrál opět pod par 68 ran (-4) ho udrželo na konečném třetím místě v turnaji. Na “bednu” ho vystřelil především eagle z předposlední jamky. Filip si zároveň připsal své první body do světového žebříčku v letošní sezoně. Stanislav Matuš přinesl výsledek 72 ran (E) a v nabytém startovním poli se propadl na dělené 20. místo.

Filip Mrůzek
Filip Mrůzek

2. kolo
Po vynikajícím výsledku 65 ran (-7) vyskočil v pořadí turnaje Filip Mrůzek. Jeho famózní kolo tvořilo 8 birdie a pouze jediné bogey, po dvou odehraných kolech je tak na dělené třetí příčce. Stanislav Matuš zahrál 71 ran (-1), přestože si oproti včerejšku polepšil v počtu birdie z 6 na 7, jeho skóre pokazily dvě bogey a dvě double bogey. Po dnešním kole dělí 12. místo se ztrátou 4 úderů na třetí místo. Smolařem egyptských turnajů je Martin Příhoda, kterému po výsledku 71 (-1) utekl cut opět o jediný úder.

Stanislav Matuš
Stanislav Matuš

1. kolo
Do turnaje dobře vstoupili všichni hráči s českou vlajkou. Výborně zahájil turnaj, stejně jako v prvním případě, Stanislav Matuš, který s výsledkem 67 ran (-5) drží po prvním kole dělené čtvrté místo. Svůj výsledek zahrál díky 6 birdie a 1 bogey, především série 4 birdie v řadě od 15. do 18. jamky posunula Standu na přední příčky. Filip Mrůzek začal lépe než v minulém týdnu a po výsledku 69 ran (-3) mu patří dělené 15. místo. Své skóre složil z pěti birdie a dvou bogey. Také poslední český zástupce Martin Příhoda může být s výsledkem spokojen – 72 úderů (E) mu umožňuje pomýšlet na zítřejší cut.

Stránky Pro Golf Tour

Leaderboard