Mistr krátké hry – Viktor Gustavsson

dscn1521V pondělí 31. října se uskutečnil poslední rozšiřující seminář PGAC v roce 2016. Místem konání byla brněnská Kaskáda a lektorem švédský profesionál Viktor Gustavsson, který v oblasti tématu semináře – krátké hry patří mezi světovou špičku. Jeho trenérských znalostí a služeb využívají elitní hráči European Tour jako Alexander Noren, Thomas Björn, Kristoffer Broberg či Johan Edfors, stejně jako hráčky Ladies European Tour, například Camilla Lennarth.

Seminář byl zaměřen na jednotlivé údery z oblasti krátké hry. Na úvod semináře Viktor vysvětlil principy krátké hry, které je nutné sledovat a vnímat u všech úderů. Během dopolední části proběhla také ukázka úderu Chip, který si účastníci vyzkoušeli dle pokynů V. Gustavssona. Závěr dopolední části obstarala krátká ukázková lekce a po pauze na oběd na ni navazovala videoanalýza jednoho z trenérů. Videoanalýzou hráčů pokračoval odpolední program, kdy jsme měli možnost shlédnout jak analýzu hráčů European Tour – T. Björn, P. Edberg, tak také rekreačních hráčů z domácího klubu Haninge. Poté následovala praktická ukázka úderů Pitch, Lob a Bunker, které si všichni vyzkoušeli na skvěle připravených tréninkových plochách areálu Kaskády. Celý seminář byl shrnut a ukončen opět v prostorách kongresového sálu, který poskytl dostatek prostoru pro 38 účastníků.

Děkujeme Golf Resortu Kaskáda za možnost uskutečnění semináře a všem účastníkům za jejich účast. V příštím roce bude pro zájemce o další vzdělávání PGAC opět chystat několik seminářů se zahraničními lektory.

(foto – L. Klikar)