Spilková na Fatima Bint Mubarak Ladies Open v Abu Dhabi neprošla cutem

30730396135_480d319386_kLET – Fatima Bint Mubarak Ladies Open, Abu Dhabi, SAE (2. – 5.11.2016, dotace 550.000 dolarů, časový posun +3 hodiny)

Čtvrtek – 2. kolo
Česká hráčka Klára Spilková neprošla cutem. Letos poosmé z patnácti turnajů se naší jedničce nepodařilo překonat hranici postupu do dalších kol.
Ve druhém kole zahrála tři birdie a čtyři bogey, zopakovala výsledek z prvního kola 73 ran a zůstala tři ránu za hranicí cutu, který se ustálil na hodnotě -1. Spilková v Abu Dhabí dohrála a může se přesunout zpátky na východ do Indie, kde příští týden hraje v New Delhi Hero Indian Open.

V čele turnaje se udržela Islanďanka Olafia Kristinsdorttir (-13). O tři údery zpět (-10) dělí druhé místo čtveřice hráček Georgia Hall, Gwladys Nocera, Beth Allen a Holly Clyburn.

Další pozice: 6. Reid (-9), 9. Blomqvist (-8), 26. Pedersen (-4), 42. Hedwall (-3), 58. Booth, Hall (-1).
Cutem dále neprošly: Simon, Boulden Pretswell, Keating, Schaeffer, Lindner, Skarpnord, Davies, Nielsen.

Skorkarta Spilkové – 2. kolo

scorecard2k

Leaderboard

.

spilkovaklara201539
Klára Spilková

Středa – 1. kolo
Klára Spilková startovala z desátého odpaliště a začala velmi dobře. Po dvou parech přišlo na čtvrté jamce první birdie. Na šesté a sedmé jamce přidala další dvě a chvilku se vyhřívala na čele leaderboardu. První bogey přišlo na osmé jamce a první devítku uzavřela parem. V polovině kola byla česká hráčka dvě rány pod parem a v první desítce pořadí. V druhé devítce se šest jamek držela, zahrála šest parů. Na posledních třech jamkách se ale hra zvrtla a naskákaly tři bogey. Spilková dohrála s výsledkem 73 ran a je na 73. místě pořadí (+1), jeden úder za aktuální hranicí předpokládaného cutu (E).

V čele je Islanďanka Olafia Kristiandottor (-7). O druhé místo (-6) se dělí čtveřice složená z Beth Allen, Sarah Kemp, Olivie Covan a Miney Blomqvist.

Další pozice: 9. Nocera, Clyburn, Jorgensen (-4), 12. Ashok, Pedersen (-3), 23. Reid, Daffinrud (-2), 39. Larsen, Boulden, Booth (-1), 56. Lindner, Hedwall, Parker, Hall (E), 73. Simon, Schaeffer (+1).

Leaderboard

Skorkarta Spilkové 1. kolo

scfatima16_1k

 

saadiyat_img_3863_revised_Na patnáctý turnaj sezóny a druhý turnaj podzimní šňůry se Spilková přemístila z Číny do 6.000 kilometrů vzdušnou čarou vzdálených Spojených Arabských Emirátů. Na hřišti Saadiyat Beach Golf Club, nakreslené Gary Playerem, se od středy 2. 11. koná čtyřkolový Fatima Bint Mubarak Ladies Open s dotací přes půl milionu dolarů.

Česká hráčka to nebude mít lehké. Přihlášeny jsou Allen, Reidd, Nocera, Itturios, Dánky Madsen, Pedersen, Larsen, dále Parker, Artis, Hedwall, Boulden, Clyburn, Keating, Davies a další.

Hraje se na hřišti Saadiyat Beach Golf Clubu s civilním parem 72 a délkou 7.138 metrů z černých odpališť.

Spilková vstoupí do turnaje ze 79. místa Order of Merit a z 63. místa redukovaného žebříčku, který rozhoduje o osmdesátce postupujících do další sezóny.

 Odkazy:Saadiyat Beach GCHřiště na satelitní mapěStránky turnaje