Czech Pro-Am 2016 – ve finále vítězí Vít Šimek, v sezoně Lukáš Lizánek

czechproamfinale16sSkvělé finále na Černém Mostě podtrhlo úspěch jubilejního 5. ročníku Czech Pro Am Teaching Tour. Vítězem turnaje v kategorii učících profesionálů se stal Vít Šimek, zatímco celkové prvenství v sérii obhájil Lukáš Lizánek.

Na start tentokrát nastoupilo 27 teaching pro, dále 6 hráčů v kategorii apprentice a 34 amatérů. Resort Black Bridge řádně prověřil jak přesnost, tak metráž ran, jelikož fairwaye po dnech vytrvalých dešťů na délce odpalů nic nepřidávaly. Počasí ale bylo jinak vlídné, vítr zůstal schován a chvílemi vysvitlo slunce.

Vít Šimek při svém prvním vítězství v sérii dodržel letošní tradici, že na nejvyšší příčku je potřeba zahrát výsledek začínající šestkou. Zapsal si 69 ran, tedy 3 pod par, a vyhrál o dvě před Petrem Skopovým a o tři před Jaroslavem Krejcarem. „První a taky poslední chyba přišla na závěrečné jamce, kde jsem dal bogey,“ poznamenal Šimek.

Profesionál slavil dvojnásobný triumf, protože zvítězil také v týmovém pořadí spolu s amatérem Zdeňkem Boučkem. Měli dohromady 75 bodů, stejně jako profesionál Ondřej Lébl a amatér Jakub Srb, ale rozhodoval bodový výkon profesionála (41 bodů Šimka proti 36 Lébla).

Celkově patřila sezona opět Lukáši Lizánkovi, který na Černém Mostě zvedl nad hlavu pohár šampiona roku, stejně jako loni. Lizánek se navíc letos v červnu stal mistrem republiky v dvoudenním klání. „Chtěl bych moc poděkovat organizátorům za skvělou sérii a přál bych nám všem, abychom takových turnajů měli ještě víc,“ řekl Lukáš Lizánek, který jako cenu obdržel obraz s tématem golfistky od Rumena Sazdova. Při tomto tempu úspěchů si bude moci jednou otevřít obrazárnu.

V kategorii apprentice zvítězil Matyáš Neuwirth se 76 ranami a bral také cenu za profesionální Nearest to Pin díky skvělému výkonu 15 cm na jamce číslo 2. Amatérský Nearest to Pin zahrála na desítce Markéta Spohrová (4,88 m). Kategorii amatérů na stableford vyhrál s 42 body Čeněk Lorenc.

Kompletní výsledky najdete zde.

Před vyhlášením výsledků proběhla dražba dresu Petra Čecha na dobročinné účely. Majitelem se stal Richard Kalhous, který přispěl částkou 5000 korun na léčbu Viktorie Mužíkové, jež prodělala mozkový nádor. Další příspěvky pak přidávali účastníci turnaje před startem i po dohrání kola. Na vyhlášení dorazil také otec Viktorky.

Poděkování patří všem účastníkům letošní tour, partnerům, sponzorům a také hřištím. Nový ročník Czech Pro Am Teaching Tour začne 24. dubna 2017 ve Mstěticích.

.